- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
14 marca 2017, 10:56
Kto z Was ma drewniany blat w kuchni? Zastanawiam się,jak taki blat się spisuje? Chciałabym wymienić blat na drewniany,bo bardzo mi się podobają ale obawiam się tego,jak szybko ten blat będzie źle wyglądał. Mam wrażenie,że każdy odcisniety ślad po kubku, kieliszku wzera się w drewno, tak samo jak np. rozsypane przyprawy-np. kurkuma i curry. Dlatego chciałabym poznać opinie osób,które faktycznie mają drewniane blaty w kuchni i w tej kuchni sporo gotują;)
14 marca 2017, 11:07
Nie mam i nie polecam. Moja ciocia ma w stół drewniany w jadalni, tak jak piszesz - gorące szklanki itp zostawiają ślady na drewnie. W pokoju czy jadalni stół można chociaż okryć obrusem a w kuchni? Ładne jest ale do czasu
14 marca 2017, 11:14
Moj ma 4 lata , wyglada ok .
W tym roku Go poszlifuje , od nowa zaimpregnuje .
Wazny jest impregnat , ostatni kupilam w obi i jest tak , ze jak cos sie wyleje to klople/ woda stoi .
Stol jadalny mamy z bambusa , rowniez kilka lat ma ( 4) i ani sladu .
To jest kawalek tego blatu, Ale caly wyglada tak samo .
14 marca 2017, 11:17
Moj ma 4 lata , wyglada ok . W tym roku Go poszlifuje , od nowa zaimpregnuje . Wazny jest impregnat , ostatni kupilam w obi i jest tak , ze jak cos sie wyleje to klople/ woda stoi . Stol jadalny mamy z bambusa , rowniez kilka lat ma ( 4) i ani sladu . To jest kawalek tego blatu, Ale caly wyglada tak samo .
Edytowany przez roux666 14 marca 2017, 11:18
14 marca 2017, 11:21
.
Edytowany przez Noma_ 23 kwietnia 2017, 17:12
14 marca 2017, 11:33
Moim zdaniem kiepski pomysł jeśli masz na myśli takie drewno drewno, a nie laminat wyglądający jak drewno. Najtrwalsze będą kwarcowe. Ja na pewno zrobię sobie ze spieku kwarcowego... widziałam w akcji i są świetne.
14 marca 2017, 13:04
Mam drewniany już chyba 5 lat i sobie chwalę. Nie dbam jakoś specjalnie i nie cackam się. Czasem przecieram olejem z IKEI. Plamy miałam tylko od gotowanej, czerwonej kapusty, mąż przeszlifował i po sprawie
Edytowany przez Epestka 14 marca 2017, 13:06
14 marca 2017, 14:47
ja mam od 2 lat z Ikei, trzeba regularnie olejować i tyle.... Jak coś się odbije to trzeba papierem ściernym zetrzeć i zaolejować
14 marca 2017, 15:11
Ja mam drewniany już od kilku lat i sprawdza się idealnie ale jak nie masz pomysłu na kuchnie to wejdź sobie na tą stronę http://www.decorto.pl/blog/jak-urzadzic-mala-kuchnie/ i poczytaj jak można fajnie urządzić sobie kuchnie. Ja często korzystam z ich rad bo mają naprawdę fajne artykuły.
Edytowany przez Misia8603 14 marca 2017, 15:11
14 marca 2017, 15:20
Ja mam "drewniany", chociaz dzisiaj to nie jest "drewno - drewno" - tylko to sa impregnowane sklejki i laminowane. Ja mam z castoramy, ale pewnie w kazdym sklepie budowlano - wnetrzarskim cos takiego mozna kupic. Sa to "imitacje " drewna, marmuru itd itd na miejscu z mozliwoscia wyciecia na odpowiedni wymiar. Chyba nie ma juz dzisiaj blatu z drewna surowego( edytuje, bo widze, ze niektorzy maja ups!!!-), bo mam wrazenie, ze nalezaloby go chyba z 5 kilogramow chemikalii na to drewno wylac, zeby nie nasiakalo i zeby "nie pracowalo" pod wplywem wody, no i p roblem z bakteriami, grzybami..... Ja mam od kilku lat "laminowany" i sprawdza sie doskonale -) Latwy w myciu, a wiec w utrzymaniu czystosci. Wybralam sobie "aspekt drewna.
Blat kuchenny powinien spelniac inne kryteria niz stol -) Tego nie da sie porownac.
Edytowany przez 14 marca 2017, 15:31