Temat: Drewniany blat w kuchni-kto ma?:)

Kto z Was ma drewniany blat w kuchni? Zastanawiam się,jak taki blat się spisuje? Chciałabym wymienić blat na drewniany,bo bardzo mi się podobają ale obawiam się tego,jak szybko ten blat będzie źle wyglądał.  Mam wrażenie,że każdy odcisniety ślad po kubku, kieliszku wzera się w drewno, tak samo jak np. rozsypane przyprawy-np. kurkuma i curry. Dlatego chciałabym poznać opinie osób,które faktycznie mają drewniane blaty w kuchni i w tej kuchni sporo gotują;)

Nie mam i nie polecam. Moja ciocia ma w stół drewniany w jadalni, tak jak piszesz - gorące szklanki itp zostawiają ślady na drewnie. W pokoju czy jadalni stół można chociaż okryć obrusem a w kuchni?  Ładne jest ale do czasu

Moj ma 4 lata , wyglada ok . 

W tym roku Go poszlifuje , od nowa zaimpregnuje . 

Wazny jest impregnat , ostatni kupilam w obi i jest tak , ze jak cos sie wyleje to klople/ woda stoi . 

Stol jadalny mamy z bambusa , rowniez kilka lat ma ( 4) i ani sladu . 

To jest kawalek tego blatu, Ale caly wyglada tak samo . 

Mrousse napisał(a):

Moj ma 4 lata , wyglada ok . W tym roku Go poszlifuje , od nowa zaimpregnuje . Wazny jest impregnat , ostatni kupilam w obi i jest tak , ze jak cos sie wyleje to klople/ woda stoi . Stol jadalny mamy z bambusa , rowniez kilka lat ma ( 4) i ani sladu . To jest kawalek tego blatu, Ale caly wyglada tak samo . 
widze, ze ogromny szacunek masz do swojego blatu... :D jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam ( mam na mysli "Go"  z wielkiej litery). Swoja droga bardzo ladny blat :) 

.

Moim zdaniem kiepski pomysł jeśli masz na myśli takie drewno drewno, a nie laminat wyglądający jak drewno. Najtrwalsze będą kwarcowe. Ja na pewno zrobię sobie ze spieku kwarcowego... widziałam w akcji i są świetne.

Pasek wagi

Mam drewniany już chyba 5 lat i sobie chwalę. Nie dbam jakoś specjalnie i nie cackam się. Czasem przecieram olejem z IKEI. Plamy miałam tylko od gotowanej, czerwonej kapusty, mąż przeszlifował i po sprawie 

ja mam od 2 lat z Ikei, trzeba regularnie olejować i tyle.... Jak coś się odbije to trzeba papierem ściernym zetrzeć i zaolejować 

Ja mam drewniany już od kilku lat i sprawdza się idealnie ale jak nie masz pomysłu na kuchnie to wejdź sobie na tą stronę http://www.decorto.pl/blog/jak-urzadzic-mala-kuchnie/ i poczytaj jak można fajnie urządzić sobie kuchnie. Ja często korzystam z ich rad bo mają naprawdę fajne artykuły.

Ja mam "drewniany", chociaz dzisiaj to nie jest "drewno - drewno" - tylko to sa impregnowane sklejki i laminowane. Ja mam z castoramy, ale pewnie w kazdym sklepie budowlano - wnetrzarskim cos takiego mozna kupic. Sa to "imitacje " drewna, marmuru itd itd na miejscu z mozliwoscia wyciecia na odpowiedni wymiar. Chyba nie ma juz dzisiaj blatu z drewna surowego( edytuje, bo widze, ze niektorzy maja ups!!!-), bo mam wrazenie, ze  nalezaloby go chyba z 5 kilogramow chemikalii na to drewno wylac, zeby nie nasiakalo i zeby "nie pracowalo" pod wplywem wody, no i p roblem z bakteriami, grzybami..... Ja mam od kilku lat "laminowany" i sprawdza sie doskonale -) Latwy w myciu, a wiec w utrzymaniu czystosci. Wybralam sobie "aspekt drewna.

 Résultat de recherche d'images pour   Résultat de recherche d'images pour

Résultat de recherche d'images pour

Blat kuchenny powinien spelniac inne kryteria niz stol -) Tego nie da sie porownac.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.