- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
16 lutego 2017, 12:39
pytanie jak wyżej. Chodzi mi głównie o dania z mięsem,wolę gotować parę dań na kilka dni,a nie codziennie, tylko nie wiem jak długo takie danie może leżeć w lodówce???
16 lutego 2017, 12:43
ja zazwyczaj gotuje codziennie, ale jak zrobie wieksze ilosci to zamrazam i mam gotowe na dni kiedy nie mam czasu albo mi sie nie chce.
Czasem robie na 1-2 dni wprzod, przykladowo zrobilam we wtorek Chilli, zjadlam polowe w pracy w srode a reszte biore do pracy w piatek.
16 lutego 2017, 13:03
niektóre dania fajnie się mrożą, ja mam zamrażarkę pełną kotletów warzywnych i pasztetów jakbym nie miała czasu na robienie obiadu
16 lutego 2017, 14:18
3 dni jak ugotujesz w czwartek rano to do soboty wieczor może polezec w lodowce oczywiście i zamknięte.
16 lutego 2017, 14:57
mrożę, co się da. A z doświadczenia wiem, że da się prawie wszystko. Zazwyczaj soboty przebiegają u mnie pod hasłem "przetwórstwo warzywno-jakieś tam". W lodówce spokojnie jedzenie poleży kilka dni, a drugie tyle ląduje w zamrażarce.
16 lutego 2017, 15:55
tak myślałam że będę gotować w niedziele i środy
spokojnie mozesz gotowac 2 razy w tyg i potem jesc przyrzadzone dania przez kolejne 3 dni. teraz na pewno nic im nie bedzie, ale jak przyjda upaly to tak do 2 dni mysle, ze max. zwlaszcza, jesli chodzi o mieso.