- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 lutego 2017, 18:52
Cześć!
Czy wie ktoś może jak długo można "przechowywać" upieczony biszkopt?
Chodzi o to, że chciałabym mojemu chłopakowi zrobić taką małą niespodziankę i pojechać do niego z tortem, ale muszę go zrobić tak, żeby on nie widział i nie wiedział...
W związku z tym czy jeżeli upiekę biszkopt dziś późnym wieczorem, a tort zrobię w środę to jest szansa, że ten biszkopt będzie OK? Jak go przechowywać?
13 lutego 2017, 19:06
Moim zdaniem ok. Moja mam nawet specjalnie piecze ciasto wcześniej, a krem dorabia jak już wszystko wystygnie następnego dnia. Z resztą ciasto i tak nasączasz potem ponczem, więc nawet jak jest suche będzie super. Tylko nie zapomnij nasączyć, plus trochę alkoholu :)
13 lutego 2017, 19:15
Owiń ten biszkopt szczelnie folią spożywczą i włóż do lodówki. W ten sposób może leżeć nawet do tygodnia ;).
13 lutego 2017, 19:42
Moim zdaniem ok. Moja mam nawet specjalnie piecze ciasto wcześniej, a krem dorabia jak już wszystko wystygnie następnego dnia. Z resztą ciasto i tak nasączasz potem ponczem, więc nawet jak jest suche będzie super. Tylko nie zapomnij nasączyć, plus trochę alkoholu :)
13 lutego 2017, 19:43
Owiń ten biszkopt szczelnie folią spożywczą i włóż do lodówki. W ten sposób może leżeć nawet do tygodnia ;).
Dokładnie:)
Ja właśnie dzis tez robie biszkopt, bo jutro nie bede miala czasu. Jutro udekoruję i ciasto na srode na bal karnawalaowy do przedszkola bedzie gotowe:)
14 lutego 2017, 10:05
Nie powinno się nic z nim stać, ale to chyba zależy jedynie od kwestii gustu kto jaki biszkopt lubi (czy świeży, czy już nieco "podsuszony")
14 lutego 2017, 12:37
Folią owinąć? Ja bym zawinęła w lnianą ściereczkę.