Temat: pierogi z serem

Kupiłam wiaderko twarogu sernikowego i chciałam jutro zrobić pierogi. Na początku wpadłam na pomysł, żeby połowę pierogów zrobi na słodko, a resztę ruskich. Jednak mój chłopak stwierdził, że z takiego twarogu nie wyjdą mi pierogi ruskie. Zasugerowałam się napisem na opakowaniu: do sernika, naleśników i pierogów. Czy któraś z was robiła pierogi z takiego sera? Nie jest to ser homogenizowany, raczej taki bez dodatków, tyle, że zmielony itp. Szukałam w necie przepisów i ktoś tam niby pisał, że mozna zrobić ruskie z takiego sera.

Pasek wagi

Moja ciocia raz zrobiła ruskie z takiego twarogu i były obrzydliwe. Mielone sery z wiaderka są często doprawiane śmietanką i/lub cukrem, stąd w nich słodkawy posmak. 

Ja bym nie ryzykowala.Zrób lepiej naleśniki bądź sernik a do pierogów kup zwykły twaróg w kostce/trójkącie.

Pasek wagi

ten ser jest za rzadki,musi byc twarog.

Pasek wagi

kurczę, sernik nie wchodzi w grę, bo zjem cały :(. Ten nie ma cukru w składzie. to nawet do tych na słodko się nie nada?

Pasek wagi

Jakiej firmy to twaróg?

laliho napisał(a):

Jakiej firmy to twaróg?

President. Właśnie mówiłam mamie o moim pomyśle i mówiła, że ten twaróg szału nie robi. No trudno. Chyba zaryzykuję i zrobię pierogi tylko na słodko. I tak kupiłam go w promocji, więc nie będzie szkoda :p

Pasek wagi

psycho. napisał(a):

laliho napisał(a):

Jakiej firmy to twaróg?
President. Właśnie mówiłam mamie o moim pomyśle i mówiła, że ten twaróg szału nie robi. No trudno. Chyba zaryzykuję i zrobię pierogi tylko na słodko. I tak kupiłam go w promocji, więc nie będzie szkoda

No to President jest doprawiony śmietanką. Myślę, że na słodko możesz śmiało robić te pierogi, ale ruskich nie bardzo.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.