- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 grudnia 2015, 16:36
Co ile dni robi\cie zakupy spożywcze? ja jestem w stanie robić zakupy spożywcze tylko raz w miesiącu nie dokupując przez cały miesiąc niczego innego. Jak to jest u was? Robicie zakupy codziennie czy tylko raz w tygodniu jakieś większe?
10 grudnia 2015, 17:46
Codziennie.Autorko, a nie jadasz chleba, warzyw innych niż wymieniłaś, owoców, wędlin itp.?
Wędlin nie jadam. Najczęściej jem na śniadanie owsianki z mrożonymi owocami, kasze jaglana z owocami, tosty, placuszki bananowe, jajecznice, serki wiejskie. Chleba nie jem chyba, że tostowy - na tosty. Owoce i warzywa można spokojnie przez połowe miesiąca przetrzymać w domu
10 grudnia 2015, 17:47
2 razy w tygodniu na targu chleb, jajka, warzywa, owoce, wędlina i mięso
1 raz w tygodniu w Biedronce woda mineralna, artykuły przemysłowe, nabiał, warzywa konserwowe, bakalie etc.
1 raz w miesiącu w hipermarkecie bardziej wyszukane produkty, których nie znajdę w powyższych dwóch miejscach, typu ulubione przyprawy, mrożonki, egzotyczne produkty, alkohol, ew. jakies słodkości
Jak Ty kobitko żyjesz bez świeżych warzyw? Przecież sałaty, rzodkiewki etc. nie kupisz na siatki tylko musisz świeże kupić co kilka dni (?)
10 grudnia 2015, 17:51
Wędlin nie jadam. Najczęściej jem na śniadanie owsianki z mrożonymi owocami, kasze jaglana z owocami, tosty, placuszki bananowe, jajecznice, serki wiejskie. Chleba nie jem chyba, że tostowy - na tosty. Owoce i warzywa można spokojnie przez połowe miesiąca przetrzymać w domuCodziennie.Autorko, a nie jadasz chleba, warzyw innych niż wymieniłaś, owoców, wędlin itp.?
Kurde, naprawdę ciężko mi sobie to wyobrazić
10 grudnia 2015, 17:53
Po co mi sałaty i rzodkiewki jak obiady zazwyczaj jem w pracy i ja za to nie płacę.
10 grudnia 2015, 18:20
z 2 razy w tygodniu na pewno.. spoko można namrozić itd. ale nie wyobrażam sobie naszej diety bez świeżego pieczywa, owoców i warzyw sezonowych.. no i nie planuję aż z miesięcznych wyprzedzeniem co będziemy jedli, lubię spontan :)
Edytowany przez 8372dfcd8923ed4a5dc14aff4132bb10 10 grudnia 2015, 18:21
10 grudnia 2015, 18:30
Dwa razy w tygodniu (czasami trzy, kiedy np nagle skonczy sie mleko albo banany).
10 grudnia 2015, 18:38
Ja robię duże raz w tygodniu, wędlinę i chleb kupujemy co drugi dzień albo i rzadziej.
10 grudnia 2015, 18:57
Raz w tygodniu:
- kasze, makarony, ryże i inne suche rzeczy
- pieczywo (mrożę! i rozmrażam w mikrofali - wtedy jest i ciepłe, i miękkie)
- mięso (też mrożę, nawet wędliny mrożę i po prostu jak jedna porcja się skończy to biorę drugą)
- warzywa i owoce twarde, w sensie marchewka, włoszczyzna, brokuł, jabłka itp.
- mleko, śmietana itp
- mrożonki
Co jakiś czas, ale częściej niż raz w tygodniu:
- owoce miękkie, szczególnie banany, bo bardzo szybko dojrzewają
- ewentualnie bułki słodkie, bo jednodniowe są już za suche