Temat: jak zamrazac krokieta

Mam pytanie chce zamrozic krokiety. Mam to zrobic po usmazeniu czy jeszcze nie gotowe zamrozic potem bułka tarta i na patelnie. 

Pytanie nr 2: czy moge zrobić farsz z kapusty pieczarek i sera? Nie lubie zbytnio grzybów a pieczarki by uszły....dziekuje z gory za odp. Kiepska ze mnie kuchara:-D

zrobiłabym 2 opcję, bo będzie w nich mniej tłuszczu

pytanie nr 2: no a dlaczego nie?

Pytanie nr 1.: Mroziłam w tych dwóch wersjach i potem były dobre.

Pytanie nr 2.: Kwestia gustu.

Pasek wagi

Z pieczarkami jak najbardziej :)

Co do mrożenia, to obie opcje są ok.  

Ja mrożę niesmażone, a farsz z pieczarkami jak najbardziej ok 

Pasek wagi

Ja jak robię krokiety to zawsze je mroze żeby było na kiedyś tam ;-)  mroze przed usmazenjem potem po rozmrozeniu smaze je normalnie na patelni i moim zdaniem niczym nie różnią się smakiem od tych nie mrożonych 

Zamróź nieusmażone, na smak samego naleśnika i farszu mrożenie nie wpłynie, ale już panierka jest zdecydowanie lepsza, jeśli się ją zrobi i usmaży na świeżo. Co do drugiego pytania to kwestia smaku, jeśli Ci taki farsz będzie smakował to droga wolna ;).

można taki i tak, ja mam zamrożone usmażone, ale  jak odgrzewam to na patelnie nie dodaje dodatkowej ilości tłuszczu tylko na suchej, patelnia sama się trochę tłuści od krokieta. farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami jest bardzo fajny, z serem nigdy nie jadłam

Pasek wagi

oooo ile sie przyznalo ze  wcinaja krokiety,niedobrze na diecie!!!:D chudnac ! zaraz Sylwek!!!

Pasek wagi

lola7777 napisał(a):

oooo ile sie przyznalo ze  wcinaja krokiety,niedobrze na diecie!!! chudnac ! zaraz Sylwek!!!

Oj tam, sukienka ma się do mnie dopasować, a nie ja do niej :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.