Temat: Jego wysokość - Serek Wiejski

Jak zapewne większość z was , lubuje się w tym dziele Piątnicy :) ma u mnie własne miejsce w lodówce, i jem go codziennie
Chciałabym żebyście napisały wasze wariacje z tym serkiem, ja używam go z produktami jak:


- dżem ( do śniadania )
- wędlina drobiowa ( pocięta w kostkę )
- warzywa na patelnię
- warzywa gotowane
- dziś zabieliłam serkiem wiejskim zupę pomidorową, i te granulki w zupie smakują fantastycznie!
- na kanapki
- jako składnik pasty jajecznej

- i moja ulubiona odsłona - SEREK WIEJSKI Z MIKROFALÓWKI



ja dodaje cynamon , mandarynke,otreby, płatki kukurydziane, kakao
ja jem tylko z ogórkiem lub z pomidorem
w innych wariacjach mi nie smakuje
ja dodaje też do kotletów mielonych :)
na pół kg mięsa mielonego dajesz 1 opakowanie (odsączone), reszta jak w zwykłych mielonych

kotleciki są bardzo delikatne i pyszne!
przepis z telewizji wzięłam
Pasek wagi
Wieśniak smakuje mi z duszonymi warzywami.
Na kanapkę z dodatkami też się nadaje
Czasem jak już nie mam ochoty na wymyślanie - zjem go bez dodatków i też jest ok. :)
oj no tak co my byśmy zrobiły bez naszego wiejskiego !
możliwości jest mnóstwo, ja go przygotowuję najczęściej tak:

na słodko: z dżemem; miodem; polewą kakaową; płatkami; uprażonym jabłkiem z cynamonem
na słono: z jajkiem i tuńczykiem, pomidorem i bazylią, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem etc
do potraw: zapiekany z warzywami na patelnię, z ryżem z uprażonym jabłkiem z cynamonem i rodzynkami, z makaronem z owocami..

ale jw sam serek, bez dodatków też bardzo mi smakuje i do tego syci ;)
Serek wiejski jem z :
- dzemem , miodem,cynamonem
- z papryka, ogorkiem , pomidorem, cebulka, kukurydza, rzodkiewka ( mieszam to wszystko z serkiem i mam pyszna salatke )
- dobry tez jest na chlebeczek
- nieraz jem bez zadnych dodatkow,
z mikrofalówki? masz na myśli, że tylko tak na ciepło? czy jeszcze jakoś? :D
serek jem z pestkami dyni i orzechami
Pasek wagi
Ja dodaję tuńczyka, albo owoce morza:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.