- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 listopada 2014, 10:46
Jak je przechowywać?? czy jak przykryje folią aluminiową ciasto nie przejdzie wszystkimi zapachami z lodówki??
Od razu zaznacze że lodówkę mam czystą ale wiadomo że zapachy z jedzenia mogą się przedostać..
Nie mam żadnego pudełka takiego większego .:-/
28 listopada 2014, 11:02
Ja bym postawiła na folię spożywczą. Można ciasto na talerzyku przykryć wtedy bardzo szczelnie. Jak masz jakiś krem na wierzchu, to można wbić wykałaczki w ciasto, żeby folia od góry leżała na wykałaczce a nie na kremie :-)
28 listopada 2014, 11:06
Albo owiń folią spożywczą, to ta karpatka z wczoraj?
Tak :-) robię ciasto na razie.. kremem przełożę wieczorem.. Ale boję się żeby lodówką nie przeszła
28 listopada 2014, 11:11
A nie możesz kremu zrobić jutro skoro ciasto masz mieć na niedzielę? Wiesz mniejsze ryzyko że krem wchłonie jakieś zapachy z lodówki , nawet jak go czymś osłonisz.
28 listopada 2014, 11:17
właśnie jutro mam mieć gości. A w niedziele chciałam do teściowej na imieniny zabrać . :-) Zabłysnąć przed mamusią :-P
28 listopada 2014, 11:18
a jakie to ciasto takie do pierogów czy placek? bo jak to drugie to biszkopt może przejść zapachem, nie raz tak miałam. Folia spożywcza i będzie ok.
Edytowany przez choco.lady 28 listopada 2014, 11:19
28 listopada 2014, 11:28
nic się nie wchłonie, żaden zapach, jeśli będzie przykryty folią aluminiową/spożywczą, wielokrotnie tak robiłam :)
28 listopada 2014, 11:29
a jakie to ciasto takie do pierogów czy placek? bo jak to drugie to biszkopt może przejść zapachem, nie raz tak miałam. Folia spożywcza i będzie ok.
karpatka