- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 grudnia 2010, 10:13
Edytowany przez lenonnada 8 grudnia 2010, 10:15
8 grudnia 2010, 12:20
8 grudnia 2010, 13:25
8 grudnia 2010, 14:22
8 grudnia 2010, 14:33
Wartość energetyczna w 100 g: | 30,00 kcal |
Białko w 100 g: | 2,82 g |
Węglowodany w 100 g: | 4,04 g |
Tłuszcz w 100 g: | 0,37 g |
Wartość energetyczna w 100 g: | 20,00 kcal |
Białko w 100 g: | 2,00 g |
Węglowodany w 100 g: | 2,50 g |
Tłuszcz w 100 g: | 0,00 g Sos ciężko powiedzieć, ja znalazłam taki Przygotowanie: 5 minutGotowanie: 5-7 minut Porcja: 140 kcal Składniki na 4 porcje ● 2 łyżki masła Masło włożyć do żaroodpornej miski. Podgrzewać minutę w dużej mocy (ok. 750 W). Wsypać mąkę, wymieszać. Powoli wlewać mleko, cały czas ubijając. Podgrzewać 4-6 minut w dużej mocy, zamieszać w połowie mikrofalowania. Mleko możemy zastąpić bulionem warzywnym lub rybnym i wtedy podajemy go do warzyw oraz ryb (możemy także dodać posiekane zioła). Jeśli lubimy bardziej gęsty beszamel, dodajmy jeszcze 2-3 łyżki mąki. Sos beszamelowy podajemy do makaronów i klusek, polewamy nim zapiekanki warzywne, ziemniaczane i makaronowe. |