- Dołączył: 2006-11-12
- Miasto: Świętochłowice
- Liczba postów: 566
23 listopada 2010, 13:53
Witam ;)
Moja mama zażyczyła sobie na święta naczynie żaroodporne, przeglądałam tego trochę na allegro i zauważyłam, iż jedne są z pokrywą normalną a drugie na pokrywie mają takie jakby dziurki czy coś. I teraz nie wiem jaka w tym różnica itp.
Czy któraś z Was wie może coś na ten temat ?
![]()
![]()
Z góry dziękuję za pomoc ;)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
23 listopada 2010, 14:10
to chyba nie s a dziurki,tylko taki jakby wzorek (wypustki)
ja mam 3 naczynia żaroodporne, z normalna pokrywka i są super!
- Dołączył: 2009-12-11
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1106
23 listopada 2010, 14:39
Koleżanka wyżej ma rację,ja mam to naczynie z "dziurą":)
- Dołączył: 2013-07-12
- Miasto: wąbrzeźno
- Liczba postów: 2
12 lipca 2013, 12:14
To nie jest ozdoba. :)
Podczas pieczenia para wodna skrapla się właśnie na tych wypustkach i kapie z powrotem na potrawę, zapobiegając jej wysuszeniu. Mam takie naczynie i jestem z niego zadowolona. I to co obiecuje producent, że można w nim piec, gotować, odgrzewać i zamrażać i jeszcze myć w zmywarce, to najszczersza prawda. :D Naczynie nie pęka przy skokach temperatur. :)
- Dołączył: 2013-07-19
- Miasto: warszawa
- Liczba postów: 4
19 lipca 2013, 14:12
Mam kilka naczyń tej marki, w różnych rozmiarach. Są naprawdę świetne, nie ma problemu z myciem tych naczyń, ponieważ tłuszcz nie przywiera do ścianek. Moje wcześniejsze naczynia często pękały w piekarniku, z tymi nic takiego się nie dzieje.
- Dołączył: 2009-07-01
- Miasto: Bydgoszcz
- Liczba postów: 4
11 września 2013, 14:09
Jak dla mnie najlepsze naczynia żaroodporne ma w swojej ofercie Termisil. Są one wykonane ze szkła boro-krzemowego, które posiada wysoką odporność termiczną, bo aż od -50 do +500°C. Mogę gotować, przechowywać i zamrażać dania i to wszystko tylko w jednym naczyniu :D
Uważam że dobrze zainwestowałam w naczynie, które będzie mi służyć przez długie lata :)