- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 3967
31 grudnia 2013, 10:00
Cześć. Dziś na Sylwestrowy wieczór przygotowuję m.in. pieczone udka z kurczaka. Rozmroziłam je i okazało się, że mają metaliczny zapaszek. Wydaje mi się, że mięso z kuraka tak pachnie czasami z tego sklepu co kupuję, bo leży na takich metalowych blatach i przejmuje zapach. Mięso nie jest popsute, nie jest śliskie, ma fadny kolor i to nie jest zapach popsutego mięsa. Pewnie po przyprawieniu i upieczeniu nie będzie po tym zapachu śladu. Ale puki co moczę go narazie w wodzie i zastanawiam się czy może nie dolać do wody jescze trochę octu. Co myślicie? Robiłyście tak?
- Dołączył: 2011-02-16
- Miasto: Góra
- Liczba postów: 718
31 grudnia 2013, 10:06
Obsyp przyprawami i wyciśnij całą cytrynę na nie i potem tylko upiecz :)
- Dołączył: 2012-09-06
- Miasto: -
- Liczba postów: 16694
31 grudnia 2013, 10:07
Upiecz i zapach zniknie.
Nie kombinuj :)
- Dołączył: 2007-12-13
- Miasto: San Marino
- Liczba postów: 4685
31 grudnia 2013, 10:57
nie wiem czy jak dolejesz octu to mieso nie bedzie kwaskowate .... zamarynuj je w przyprawach i odstaw do lodowki ... bedzie ok