Temat: Jak zneutralizować metaliczny zapach kurczaka.

Cześć. Dziś na Sylwestrowy wieczór przygotowuję m.in. pieczone udka z kurczaka. Rozmroziłam je i okazało się, że mają metaliczny zapaszek. Wydaje mi się, że mięso z kuraka tak pachnie czasami z tego sklepu co kupuję, bo leży na takich metalowych blatach i przejmuje zapach. Mięso nie jest popsute, nie jest śliskie, ma fadny kolor i to nie jest zapach popsutego mięsa. Pewnie po przyprawieniu i upieczeniu nie będzie po tym zapachu śladu. Ale puki co moczę go narazie w wodzie i zastanawiam się czy może nie dolać do wody jescze trochę octu. Co myślicie? Robiłyście tak?  
Pasek wagi
  Obsyp przyprawami i wyciśnij całą cytrynę na nie i potem tylko upiecz :)
Pasek wagi
Upiecz i zapach zniknie.
Nie kombinuj :)
nie wiem czy jak dolejesz octu to mieso nie bedzie kwaskowate .... zamarynuj je w przyprawach i odstaw do lodowki ... bedzie ok
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.