- Dołączył: 2013-10-05
- Miasto:
- Liczba postów: 331
12 grudnia 2013, 23:25
Dziewczyny, wiem że to troche głupie,ale mam problem.
Pracuje jako hostessa i wiadomo musze wiedzieć co nie co o produkcie który reklamuje.
Mam do Was pytanie
Jak to jest możliwe, że w 100 g produktu znajduje sie 180 g mięsa?
Jak to wytlumaczyc?
Będe wdzięczna za odpowiedzi :D
12 grudnia 2013, 23:29
Po prostu firmy produkujące przetwarzaną żywność nie podlegają prawą fizyki i przyrody, na postawie ustawy z dnia 4.13.1998 roku, podpisanej przez WHO, NASA i LMNOP w Berlinie na szczycie zorganizowanym przez Fanatyków byłego Związku Radzieckiego
![]()
. A tak poważnie, to nie wiem i sama z chęcią się dowiem.
- Dołączył: 2013-11-30
- Miasto: Kierków
- Liczba postów: 3659
12 grudnia 2013, 23:37
pewno chodzi o kabanosy
![]()
no to ja tak sie nie orientuje za bardzo na produkcji miesa ale to ze do produkcji tego uzyto pewno 180 g tego miesa plus dodatki , woda wyparowuje i zostaje produkt gotowy cos a ten desen ale moge sie mylic (jak to blondynka )
12 grudnia 2013, 23:52
może podczas obróbki z tego mięsa wyparowała woda i zostało 100g mięsa.
- Dołączył: 2013-04-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2349
13 grudnia 2013, 00:16
wokol-jedzenia napisał(a):
Dziewczyny, wiem że to troche głupie,ale mam problem.Pracuje jako hostessa i wiadomo musze wiedzieć co nie co o produkcie który reklamuje.Mam do Was pytanieJak to jest możliwe, że w 100 g produktu znajduje sie 180 g mięsa?Jak to wytlumaczyc?Będe wdzięczna za odpowiedzi :D
A co to za produkt? Dotychczas spotkałem się tylko z tym iż jakieś 100g produktu ZOSTAŁO ZROBIONE z np. 180g surowca - który tracąc np. wodę zmniejszył swoją masę. Nic dziwnego.
A nie, że w 100g JEST 180g surowca - bo to oczywista głupota.
Spójrz jeszcze raz na etykietę i doczytaj DOKŁADNIE
Edytowany przez Najkiplus 13 grudnia 2013, 00:17
- Dołączył: 2013-10-05
- Miasto:
- Liczba postów: 331
13 grudnia 2013, 07:44
umiem czytać i tak jest napisane.
- Dołączył: 2007-11-08
- Miasto: B
- Liczba postów: 11273
13 grudnia 2013, 07:57
ja np kupuje przysmaki dla kotów z liofilizowanego mięsa drobiowego i w tym przypadku tak jest, że gotowego produktu jest mniej niż zużytego materiału.
Mięso się mrozi i usuwa z niego wodę.
Edytowany przez FabriFibra 13 grudnia 2013, 07:57
- Dołączył: 2007-11-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2720
13 grudnia 2013, 08:15
kabanosy i inne podsuszane kiełbaski tracą wodę, która normalnie jest w mięsie stąd ta różnica. Było 180 odparowała woda w procesie suszenia i zostało 100
- Dołączył: 2013-04-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2349
13 grudnia 2013, 20:22
wokol-jedzenia napisał(a):
umiem czytać i tak jest napisane.
Napisz co to za produkt - chce widzieć tą etykietę.
14 grudnia 2013, 00:10
Najkiplus napisał(a):
wokol-jedzenia napisał(a):
umiem czytać i tak jest napisane.
Napisz co to za produkt - chce widzieć tą etykietę.
Kabanosy, na moich jest ,, ze 150 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100g produktu"