Temat: gumowate mięso-dlaczego?

dziewczyny jak przygotować sos z mięsem wieprzowym żeby mieso było miekkie? dusilam juz i na oleju i wodzie soliłam pod koniec, dusilam pod przykryciem i bez, godzine a i tak było  gumowe. macie jakieś rady?
Ja gulasz robię dobre 3h, żeby było miękkie, kiedys się pokusiłam w woreczku upiec i starczyło 1,5h - nie znam sekretu tych, którym wystarcza krótszy czas.
Moze mięso ze starej swini było?? A tak powaznie mi wystracza godzina a mięso robi sie mieciutkie. Nie wiem jak ja to robie. Wiem ze zamiast tłuszczu czesto podlewam moda i pod przykryciem. Tłuszcz tylko troche na poczatku. 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.