Temat: Dieta Anny Bałon - c.d. + efekty

Oglądałyście?
 Dla przypomnienia: Ania miała jeść 1000 kcal dziennie i ćwiczyć 4-5 razy w tygodniu...

Dodam, że PPM Ani wynosiła wówczas ponad 1700 kcal a CPM prawie 3500 kcal... 

Efekty po 3 tygodniach: 1,5 kg. Dietetyk stwierdziła, że liczyła na większy ubytek kilogramów (a to ci niespodzianka...) na co Ania stwierdziła, że początkowo jadła 1000 kcal, ale dodała trochę ze względu na treningi... 
Nowa dieta Ani ma zakładać 1200 kcal i nadal 4-5 treningów w tygodniu...


Nie wiem jak Wy, ale obserwuje to odchudzanie i przewiduję wielką klapę... Jakoś nie przekonuje mnie ta dietetyk... Szczególnie, że inni dietetycy są przeciwko tak restrykcyjnym dietom...


wrednababa56 napisał(a):

magazynuje, czyli musi sie gdzies podziac = przytycie

Nie... Magazynuje czyli trzyma. Ma powiedzmy 50 kg tłuszczu i magazynuje czyli  przetrzymuje. A jak już zaczyna spalać po jakimś czasie to robi to w wolnym tempie bo przemiana materii jest spowolniona. 

Play_Hard_Work_Hard napisał(a):

beatrx napisał(a):

jak nic żarła więcej niż 1000kcal, bo inaczej schudłaby więcej jak 1,5kg.
No właśnie niekoniecznie... Przy tak niskiej kaloryczności organizm się broni i magazynuje tłuszcz. Chudnie się baaardzo wolno. Moja siostra miała anoreksję i doszła do niej min. drastycznie obniżając kalorie. Schudła z wagi prawidłowej do 40 kg, ale sam proces chudnięcia mimo, że nie jadła nawet 800 kcal i ćwiczyła trwał rok. W międzyczasie doprowadziła sobie organizm do ruiny i do dziś ma problem z hormonami. 

zależy z jakiej wagi. z takiej, jaką ona ma w tym momencie nie ma bata, żeby na tysiącu kcal i codziennych ćwiczeniach nie zleciała min. 5 kg łącznie z wodą.
ja nie mam nie wiadomo jakiej nadwagi ale nie moglas w miesiacu zejsc nawet 1 kg
Pasek wagi

wrednababa56 napisał(a):

ja nie mam nie wiadomo jakiej nadwagi ale nie moglas w miesiacu zejsc nawet 1 kg

Kali mówić polski??? 

Może za dużo jesz i nie uprawiasz sportu... Tak wynika z tego co piszesz...



© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.