- Dołączył: 2011-01-22
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 3688
29 czerwca 2013, 10:38
Polecam ten artykuł wszystkim tym, które uważają, że im mniej jedzą tym lepiej ;) Zapraszam do chwili refleksji:
http://www.fitnow.pl/pl/3/626/1964 29 czerwca 2013, 10:45
dzienne zapotrzebowanie 2452 kaloriiii :O
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
29 czerwca 2013, 10:52
u mnie nie wynika to od kcal a od szczescia,
- Dołączył: 2012-01-05
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 3128
29 czerwca 2013, 11:03
A moje 1723 i tak jem wiecej :)
29 czerwca 2013, 11:05
ja mam prawie 2500. To mam tyle jeść, czy od tego odejmować? Jem 1800
- Dołączył: 2009-08-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2937
29 czerwca 2013, 11:30
Generalnie się zgadzam z przesłaniem, trzeba jeść ale jeść produkty bogato odżywcze. Zastanawiają mnie dwa stwierdzenia pod koniec artykułu:
1. Że chudnąc 1kg tygodniowo mamy pewność, że tracimy tkankę tłuszczową. Będąc na deficycie kalorycznym, jedząc głównie węglowodany z małą ilością białka i tłuszczu też będziemy tracić 1 kg tygodniowo ,ale raczej nie tłuszczu.
2. Jak jedząc głównie węglowodany a jedynie 30% białka i 20% tłuszczu( jak zaleca tamtejszy kalkulator) to jak będąc na redukcji będziemy tracić tłuszcz i budować mięśnie? Nie da się robić obu spraw równocześnie, tym bardziej spożywając mało białka.
Jak to jest możliwe?
Dla mnie to albo ktoś nie ma pojęcia o funkcjonowaniu organizmu albo istnieją jakieś badania naukowe potwierdzające te stwierdzenia o których nie mam pojęcia i chętnie się dowiem.