Temat: w jakim naczyniu robicie Tiramisu?

Hej

Znalazłam świetny przepis na tiramisu , tylko potrzebuję jakiegoś naczynia...

I myslałam by kupić takie :

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60058762/

 ( nie umiem wgrac zdjęcia :// pomimo, że zmniejszam rozmiar, nadal za duży ://)

Jest takie proste i fajnie chyba wyglada, i tanie  18 zł to chyba nie dużo.

Czy lepiej kupic kwadratowe?

Czy te nie jest za płytkie?

W czym Wy robicie tiramisu??

 

 

 

 

 

 

 

Pasek wagi

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, na Was zawsze można liczyć :)

bede robić tiramisu wg tego przepisu :)

http://pozlepiane.blogspot.com/2012/11/tiramisu-czyli-presto-i-prosto.html

PS. muszę jakoś męża przekabacić byśmy jak najszybciej się do tej Ikei udali.. ale ma się swoje babskie sposoby

 

 

Pasek wagi
tylko kup dobry ser najlepiej włoski - te polskie ala są średnie

kurcze, nie mam zbytnio kasy by kupować "oryginalny mascarpone" - na razie pozostaje mi tylko Lidlowski mascarpone, jest produkowany w Niemczech ( jeśli się nie mylę), wiec mam nadzieje, że spełni swoje zadanie :)

 

Pasek wagi
jagoa- a jaki bys polecała dobry włoski? ( to tak na przyszłość)
Pasek wagi

Mam dokładnie takie naczynie w domu, tylko zerknij na wymiary, bo jest nieduże jeśli chodzi o powierzchnię. Taka porcja na 4 osoby :-) no...6 jeśli są na diecie :-D

Ale na wysokość powinno być w sam raz!

MsBiedronka napisał(a):

wrednababa54 napisał(a):

ja tiramisu robilam w miseczkach, w plastikowym pudeleczku albo malej brytfance 
  no właśnie dużo osób robi w plastikowych pudełeczkach, tylko nie wiem skąd by takie wziąść...

bylamn w markecie bo potrzebowalam pojemnikow do przechowywania. i wystarczy :)

MsBiedronka napisał(a):

kurcze, nie mam zbytnio kasy by kupować "oryginalny mascarpone" - na razie pozostaje mi tylko Lidlowski mascarpone, jest produkowany w Niemczech ( jeśli się nie mylę), wiec mam nadzieje, że spełni swoje zadanie :)  

Ja robię zawsze z Lidlowskiego mascarpone i jak dla mnie jest idealny.

kaatarzynka napisał(a):

MsBiedronka napisał(a):

kurcze, nie mam zbytnio kasy by kupować "oryginalny mascarpone" - na razie pozostaje mi tylko Lidlowski mascarpone, jest produkowany w Niemczech ( jeśli się nie mylę), wiec mam nadzieje, że spełni swoje zadanie :)  
Ja robię zawsze z Lidlowskiego mascarpone i jak dla mnie jest idealny.


no właśnie BARDZO DUŻO OSÓB chwali sobie ten Lidlowski, a ja że jestem fanką Lidla to też go wypróbuję :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.