Temat: Praca na pół etatu mam małe pytanie

Znalazłam w internecie takie ogłoszenie i jest tam napisane że praca jest na pół etatu i na etat nie rozumiem tych pojęć czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić ? dostanę jakąś umowę ?

 

Autoryzowany Punkt Sprzedaży Era

ZATRUDNI NA 1/1 ETATU ORAZ 1/2ETATU KONSULTANTÓW DO OBSŁUGI KLIENTÓW.

OCZEKIWANIA:
- bardzo dobra obsługa komputera
- dobra organizacja pracy
- wykształcenie min. średnie
- atutem będzie doświadczenie w obsłudze klientów lub autoryzacja PTC

Cv i listy motywacyjne proszę składać osobiście w punkcie sprzedaży ERY w C.H.Tesco przy Lwowskiej lub na adres email: tell-connect@mobilemix.com.pl

Pasek wagi
1/1 cały etat 1/2 etatu, a o formę zatrudnienia musisz zapytać.
1/1 - cały etat czyli pracujesz ok 168 godz/ miesiąc ( może być mniej lub więcej, zalerzy ile jest dni roboczych w miesiącu ). Może to być np .21 dni po 8 godz. lub mniej dni a np po 12 godz. Bilans musi się zgadzać. A pól etatu ( czli 1/2 ) to zazwyczaj 4 godz. lub więcej a mniej dni w miesiącu do przepracowania. Umowa jest normalna o pracę ale na początek pewnie będzie na okres próbny.
Najprawdopodobniej przyjmą osoby i na cały i na poł w zależności od preferencji.Np uczeń czy osoba z małym dzieckiem może nie być w stanie pracować na cały.
cały etap i pół etatu.. zgadzam się z koleżanką wyżej :D
jak można nie rozumieć pojęć cały etat i pól etatu
Osoba dopiero co po szkole średniej może ich nie rozmieć.Zawsze lepiej się zapytać i upewnić niż popełnić błąd w tych sprawach.
dla mnie to dziwne , bo w szkole średniej jest taki przedmiot jak podstawy przedsiębiorczości i przynajmniej u nas to wyjaśnili 5 lat temu, a zresztą o tym się w każdym środowisku mówi wg mnie
No ja po szkole średnie też nie za bardzo znałam się na sprawach związanych z umowami o pracę,etatami,ubezpieczeniami,ZUSami  itp.Sama się stopniowo dowiadywałam m.in przez takie fora.Facet od przedsiębiorczości olewał sobie przedmiot.
dziękuję za odpowiedzi :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.