Temat: Parowar i pojawiająca się piana??

Mam parowar i od wczoraj dziś zrobiłam 2 raz od dawna jedzenie i zauważyłam,że jak się gotuje to jest straszna piana
Wcześniej myłam tam gdzie się wlewa wodę płynem do naczyń,ale już dawno tego nie robię tylko wodą przemywam i wycieram do sucha.Zjadłam przed chwilką 2 kawałki ryby z tej piany i mam nadzieję,że nic mi nie będzie...Zastanawiam się co teraz czy u was też przy gotowaniu jest taka piana?czy to faktycznie od płynu a jeśli tak to co mam teraz zrobić???
Ja żadnej piany nie mam.. Może przez to, że tylko przemywasz zostają tam jakieś drobinki soli? Bo jeżeli gotuje się w garczku z solą, to często ta woda niemalże kipi.
czyli jak ryba była w soli to mogło to być powodem?

smajly napisał(a):

czyli jak ryba była w soli to mogło to być powodem?

Z ryby wszystko ściekło i się zasoliło. :D Wydaje mi się, że baardzo prawdopodobne. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.