Temat: Jaką macie pojemność żołądka?

Hej!

Widzę, że na forum bardzo wiele osób dziwi się jak inna osoba jest w stanie zjeść ,,aż tak wielkie" porcje, które dla tej osoby tak właściwie są zupełnie normalne. Dlatego chciałam was zapytać: jak oceniacie swoją pojemność żołądka? Po jakich porcjach jesteście już najedzeni, a po jakich przejedzeni? 

Proponowałabym wziąć taką uniwersalną ,,miarkę" - np. w bułkach kajzerkach z szynką Ile bułek musielibyście wciągnąć, żeby się najeść, a ile, żeby przejeść? 

Na pusty żołądek ja potrzebowałabym ze 4-5 bułek, żeby się porządnie najeść, natomiast zmieściłoby mi się nawet ich z 8. Mam ogromny spust żołądka; mój brzuch to chyba wyłącznie mój żołądek. 

         
Pasek wagi
Najadłabym się pewnie 2 ale zmieścić bym mogła ze 4 bułki spokojnie może nawet 5.
Ja wtrzącham pół pizzy o srednicy 50 cm i jestem na ogół nieco przejedzona;)  Czyli sporo. Kajzerki miękko wchodzą, więc pewnie też i z 8 bym zjadła. Ale wszystko zależy od tego jak szybko jem - jak wolno, to zjadam mniej, wiadomo, stara zasada;) Problem jest jak jestem bardzo głodna, wtedy ciężko jeść wolno:)
hmm, nie wiem 3-4 moze bylabym najedzona. Może.. ;D
"pojemność dwa 400"

żeby się najeść, hm... nie jem takich bułek, ale podejrzewam, że może nawet 3. Przejeść to już 4 na pewno.

Jeśli byłby jeszcze pomidor i sałata na pewno 2 by wystarczyły w zupełności.
5 bulek
mysle ze 2 w porywach do 3 ale też w zależnosci od tego jakie duże te bułki
1 ok, 2- przejedzona, 3 nażarta :D no niestety, mam baaardzo skurczony żołądek... :/

edit: ale w sumie zależy też od dnia, jeśli na wieczór się nie przejadłam i rano wstane głodna to pewnie i bym 2 zjadła lekko, ale ogólnie nie jem kajzerek, tylko ciemny chlebek, no i pewnie miałabym blokade, żeby 'tyle' zjeść... eh tak tak, ED...
1-1,5 bułki i jestem najedzona. 2-2,5 bułki = przejedzenie i ból brzucha. Mi mówią, że mam wyjątkowo mały żołądek. 
Do najedzenia się wystarczyłaby mi 1 razowa bułka ale kajzerek też bym zjadła 4-5

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.