- Dołączył: 2011-04-07
- Miasto:
- Liczba postów: 1928
30 czerwca 2012, 13:27
Ser zolty, serki homogenizowane ??
czego absolutnie mrozic nie wolno?
- Dołączył: 2007-07-09
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 4855
30 czerwca 2012, 13:29
z serków zrobią Ci się lody, na pewno możesz zamrozić wszelkie mięso, a co do reszty, to nie wiem co masz w lodówce..
- Dołączył: 2011-01-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2176
30 czerwca 2012, 13:48
Ser żółty można spokojnie zamrozić ( ja mroziłam) wszelkie ciasta, chleby i ogólnie wyroby z mąki (ja mroziłam słodkie bułki, pączki) chyba się nadają, tak samo mięso, warzywa, gorzej będzie z masłem, jogurtami, gotowe produkty takie jak pierogi, gołąbki też można, a reszte to nie wiem.
- Dołączył: 2010-08-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1209
30 czerwca 2012, 14:00
jogurtu lepiej nie zamrażać, bo jak będziesz chciała odmrozić to bardzo wodnisty będzie. niestety z niektórymi warzywami też tak bedzie..
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
30 czerwca 2012, 14:19
Serów nigdy nie zamarażalam. Serki homogenizowane to będa lody.
- Dołączył: 2006-10-03
- Miasto: Malgrat De Mar
- Liczba postów: 441
30 czerwca 2012, 16:21
kiedyś jak mi się popsuła lodówka to wszystko co w niej miałam wrzuciłam do zamrażalnika, stwierdziłam że zaryzykuję, bo akurat byłam po dużych zakupach. Zamroziłam ser żółty, twaróg, śmietanę, jogurty, wędzoną makrelę i wędzonego pstrąga, wędlinę , parówki cienkie. Praktycznie prawie wszystko możesz mrozić. Najlepiej jednak podziel sobie to co do zamrożenia na mniejsze porcje bo część produktów po rozmrożeniu trzeba w dość krótkim czasie zjeść. Jak sobie podzielisz jedzenie na mniejsze porcje to nie będziesz musiała całości rozmrażać od razu