- Dołączył: 2007-04-22
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 827
30 listopada 2011, 20:21
Hej,
mam do Was pytanie, może część z Was uzna mnie za sknerę i wariatkę, ale trudno- jednak zaryzykuję i zapytam.
Czy biała czekolada 6 miesięcy po upływie daty przydatności do spożycia jest ok? (wiem, że ta data po coś jednak jest, ale bardzo często zdarza się tak, że rzeczy po terminie jeszcze długo są dobre, bo data na wszelki wypadek zawsze podawana jest ze sporą rezerwą).
Chodzi mi dokładnie o migdały w białej czekoladzie, które potrzebuję na wrzesień, a są ważne do marca :/ Nie wiem, czy kupić w bardzo korzystnej cenie te migdały i zaryzykować, że nic im się nie stanie, czy lepiej dać sobie siana.
- Dołączył: 2011-06-10
- Miasto: Delhi
- Liczba postów: 3730
30 listopada 2011, 20:37
6 miesięcy po terminie trochę długo ja bym nie jadła
- Dołączył: 2007-04-22
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 827
30 listopada 2011, 20:43
dzięki za odpowiedzi, poczytałam też troszkę na necie i chyba rzeczywiście nie ma co ryzykować.
30 listopada 2011, 21:29
słyszała też o robalach w czekoladzie z orzechami
nawet tych co miały dobrą ważność.