- Dołączył: 2010-02-02
- Miasto: Rat Race Town
- Liczba postów: 7341
18 października 2011, 20:51
wczoraj zrobilam gulasz wolowy, ale chyba wyszlo troche za duzo. myslicie, ze moge go jutro zamrozic? pytanie, czy po odmrozeniu gulasz sie nie zmieni, albo czy sie nim nie strujemy? dodam, ze robilm go z mrozonej wolowiny. ma to jakies znaczenie? jesli moge mrozic, to czy przegotowac go i ostudzic przed mrozeniem, czy nie ma potrzeby? z gory dzieki :)
18 października 2011, 20:53
oczywiście że można gulasz mrozić i musi być ostudzony przed zamrożeniem
Edytowany przez Adrian. 18 października 2011, 20:54
- Dołączył: 2010-02-02
- Miasto: Rat Race Town
- Liczba postów: 7341
18 października 2011, 20:57
a mam go najpierw przegotowac, czy moge tak od razu z lodowki? jak lepiej?
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
18 października 2011, 21:02
pewnie:)
bez gotowania, od razu do lodówki,ale nie nakładaj pełnego pojemnika/słoika, bo rozsadzi, tak do 3/4 wysokości
ja mrożę wszystko....zupy, gulasze, bigos, szaszłyki, gołąbki, rolady, etc
18 października 2011, 21:10
ja także mrożę i spokojnie możesz zamrozić:)
18 października 2011, 21:23
Ja tez mroze. Smakuje tak samo po odmrozeniu :)
- Dołączył: 2010-02-02
- Miasto: Rat Race Town
- Liczba postów: 7341
18 października 2011, 21:22
ok, to zamroze. w woreczkach. poporcjowany :) dzieki
18 października 2011, 21:51
Z całą pewnością - tak
18 października 2011, 22:16
ja mrożę gulasz i nie tylko:) pewnie, że można