- Dołączył: 2011-08-22
- Miasto: Wyspy Kokosowe
- Liczba postów: 751
9 września 2011, 13:35
Dziewczyny potrzebuje się dowiedzieć czy do śmietany śnieżki trzeba dodać żelatynę żeby ją usztywnić,czy ona już ma usztywniacz w sobie?Wybaczcie za głupi temat ale naprawdę szukałam i nigdzie nie ma a na opakowaniu nie pisze.
- Dołączył: 2011-02-06
- Miasto: Radzionków
- Liczba postów: 155
9 września 2011, 13:38
Nie trzeba dodawać żelatyny. Śmietana zawiera w sobie już skrobię a to zagęszcza. Dodajesz tylko wodę lub mleko (w zależności od opisu) i ubijasz... Jak piszą na opakowaniu :)
- Dołączył: 2008-09-04
- Miasto: Mombasa
- Liczba postów: 9211
9 września 2011, 13:51
jeżeli chcesz ją spożyć od razu, to nie dodajesz.
a jeżeli chcesz coś udekorować i chcesz aby było na później, musisz dodać żelatynę (nawet do zwykłej bitej śmietany się dodaję), gdyż na po paru godzinach się rozpływa, nawet w lodówce.
Edytowany przez biedronka1985 9 września 2011, 13:52
- Dołączył: 2011-08-22
- Miasto: Wyspy Kokosowe
- Liczba postów: 751
9 września 2011, 13:56
to ile tej żelatyny dodać?
- Dołączył: 2011-03-21
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 998
9 września 2011, 14:06
Ja dodaję smietan-fix:) Lepsze niż z żelatyną:)
9 września 2011, 14:15
Jak dodasz żelatynę to ci wyjdzie ptasie mleczko. Trzeba rozpuścić łyżeczkę żelatyny w cieplej wodzie i przestudzić. Następnie dodajesz ją podczas ubijania do bitej śmietany.
- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
9 września 2011, 15:53
ja wole jescjogurt nat niż smietana