- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 grudnia 2023, 12:27
Możecie podać Wasze ulubione? Takie świąteczne. Wiem, że pełno tego na necie, ale szukam czegoś sprawdzonego.
22 grudnia 2023, 14:32
Jedna z moich ulubionych z szynką parmeńską i rukolą:
Inna z roszponką
Mozzarella jest w przepisie, ja daję zwykle ser pleśniowy albo fetę bo jest bardziej wyrazista w smaku, a ja za mozzarellą w ogóle nie przepadam.
Obie mają tą wadę, że w porę niezjedzone wyglądają mało apetycznie.
22 grudnia 2023, 20:30
* tuńczyk z puszki w sosie własnym
* czerwona fasola z puszki
* kukurydza z puszki
* cebula
* świeże chili
* pieprz
* sól
* majonez
22 grudnia 2023, 22:02
Kurczak przesmażony w przyprawie "złoty kurczak", seler naciowy, żurawina suszona (sparzona), szczypiorek i jogurt np. grecki. Polecam, pycha.
Edytowany przez syrenkowa 23 grudnia 2023, 07:50
22 grudnia 2023, 22:13
Jedna z moich ulubionych z szynką parmeńską i rukolą:
100 g rukoli250 g winogron (np. bezpestkowych)5 plasterków szynki suszonej (parmeńskiej, serrano)100 g sera z niebieską pleśnią (lub brie, camembert)1/2 szklanki orzechów włoskichSos: 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, po 1 łyżeczce soku z cytryny i syropu klonowego lub mioduInna z roszponką
1 dojrzałe awokadogarść roszponki125 g mozzarelli (białej, w kulce, z zalewy)100 g tuńczyka w oliwie1/4 małej cebuli10 zielonych oliwek1 łyżka oliwy extra verginesól i świeżo mielony pieprzszczypiorek, świeże oregano lub rzeżucha do posypaniaMozzarella jest w przepisie, ja daję zwykle ser pleśniowy albo fetę bo jest bardziej wyrazista w smaku, a ja za mozzarellą w ogóle nie przepadam.
Obie mają tą wadę, że w porę niezjedzone wyglądają mało apetycznie.
Takie sałatki to rozumiem 👌
22 grudnia 2023, 23:05
Jedna z moich ulubionych z szynką parmeńską i rukolą:
100 g rukoli250 g winogron (np. bezpestkowych)5 plasterków szynki suszonej (parmeńskiej, serrano)100 g sera z niebieską pleśnią (lub brie, camembert)1/2 szklanki orzechów włoskichSos: 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, po 1 łyżeczce soku z cytryny i syropu klonowego lub mioduInna z roszponką
1 dojrzałe awokadogarść roszponki125 g mozzarelli (białej, w kulce, z zalewy)100 g tuńczyka w oliwie1/4 małej cebuli10 zielonych oliwek1 łyżka oliwy extra verginesól i świeżo mielony pieprzszczypiorek, świeże oregano lub rzeżucha do posypaniaMozzarella jest w przepisie, ja daję zwykle ser pleśniowy albo fetę bo jest bardziej wyrazista w smaku, a ja za mozzarellą w ogóle nie przepadam.
Obie mają tą wadę, że w porę niezjedzone wyglądają mało apetycznie.
Ta pierwsza sałatka brzmi świetnie, wypróbuję