- Dołączył: 2010-02-17
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 430
20 maja 2011, 13:25
urządzam mieszkanie i zastanawiam się w czym trzymać mąkę, cukier itd. Zastanawiałam się nad słoikami z IKEA (przezroczyste, zamykane na taki stary zatrzask- nie wiem jak to nazwać ;), ale są dość ciężkie) albo nad czymś stylowym- stare, ceramiczne pojemniki- coś w tym stylu (tylko że one są dość drogie).
Podzielcie się swoimi pomysłami. W czym trzymacie takie rzeczy jak mąka, cukier, przyprawy :)
pozdrawiam!
Edytowany przez asikkk20 20 maja 2011, 13:31
- Dołączył: 2007-07-06
- Miasto: Avalon
- Liczba postów: 3508
20 maja 2011, 14:09
> ja myślę, że te pojemniki z IKEI są jak
> najbardziej fajne ;] bynajmniej mnie się podobają
> ;
"Bynajmniej", to nie to samo, co "przynajmniej": http://www.sjp.pl/co/bynajmniej :)
Ja póki co, nie dorobiłam się jeszcze takich szklanych pojemników, chociaż podobają mi się. Myślę, że ich dużym plusem jest szczelne zamknięcie i ochrona produktów przed wilgocią. Z drugiej strony, są trochę nie wygodne, bo bardzo ciężkie, a jak się tłuką, to w drobny mak... No i trzeba za każdym razem przesypywać do nich tę mąkę, makaron, czy ryż, myć... Nie wiem, czy mi by się chciało ;)
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
20 maja 2011, 16:57
Poki co trzymam w ronych sloikach,puszkach itd. Ale dlatego ,ze stoja schowane ;p bo mam mala kuchnie i nie mam gdzie tego powystawiac wiec ukrywaja sie w szfakach ;p ale bede miec ogromna kuchnie i wtedy mysle,ze kupie komplet takich fajnych poojemnikow podpisanych np: fluor itd ;D podoba mi sie to badz po polsku :] tak samo z przyprawami. Kiedys Kamis mial takie fajne male banki jakby ;p i calosc na wieszaczku na sciane i wszytsko elegancko nad blatami, pod reka.
20 maja 2011, 16:59
bynajmniej to nei przynajmniej a ramayana to facet