Temat: przechowywanie -- kuchnia! :)

urządzam mieszkanie i zastanawiam się w czym trzymać mąkę, cukier itd. Zastanawiałam się nad słoikami z IKEA (przezroczyste, zamykane na taki stary zatrzask- nie wiem jak to nazwać ;), ale są dość ciężkie) albo nad czymś stylowym- stare, ceramiczne pojemniki- coś w tym stylu (tylko że one są dość drogie).

Podzielcie się swoimi pomysłami. W czym trzymacie takie rzeczy jak mąka, cukier, przyprawy :)

pozdrawiam!
> ja myślę, że te pojemniki z IKEI są jak
> najbardziej fajne ;] bynajmniej mnie się podobają
> ;

"Bynajmniej", to nie to samo, co "przynajmniej":  http://www.sjp.pl/co/bynajmniej   :)

Ja póki co, nie dorobiłam się jeszcze takich szklanych pojemników, chociaż podobają mi się. Myślę, że ich dużym plusem jest szczelne zamknięcie i ochrona produktów przed wilgocią. Z drugiej strony, są trochę nie wygodne, bo bardzo ciężkie, a jak się tłuką, to w drobny mak... No i trzeba za każdym razem przesypywać do nich tę mąkę, makaron, czy ryż, myć... Nie wiem, czy mi by się chciało ;)

Pasek wagi
Poki co trzymam w ronych sloikach,puszkach itd. Ale dlatego ,ze stoja schowane ;p bo mam mala kuchnie i nie mam gdzie tego powystawiac wiec ukrywaja sie w szfakach ;p ale bede miec ogromna kuchnie i wtedy mysle,ze kupie komplet takich fajnych poojemnikow podpisanych np: fluor itd ;D podoba mi sie to badz po polsku :] tak samo z przyprawami. Kiedys Kamis mial takie fajne male banki jakby ;p i calosc  na wieszaczku na sciane i wszytsko elegancko nad blatami, pod reka.
Pasek wagi
bynajmniej to nei przynajmniej a ramayana to facet

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.