- Dołączył: 2011-04-04
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 4096
14 maja 2011, 15:02
Zastanawiam sie jakie otreby sa najlepsze przenne , zytnie czy owsiane ?
Jakie uzywacie ?
- Dołączył: 2010-05-14
- Miasto:
- Liczba postów: 4034
14 maja 2011, 15:06
ja używam pszennych i owsianych w stosunku 1:2, np. do twarożku dodaję jedną łyżeczkę pszennych + dwie owsiane i w sumie tak nauczyłam się na diecie dukana i przyzwyczaiłam się do takich proporcji.
Edytowany przez crawfish 14 maja 2011, 15:07
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
14 maja 2011, 15:08
wszystkich używam
żytnie i owsiane SANTE
pszenne Polskie Młyny w Stoisławiu
- Dołączył: 2009-11-08
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 3218
14 maja 2011, 15:13
Pszenne są dobrze ponieważ zawierają dużo błonnika nierozpuszczalnego, przyśpieszają ruch jelit i zapobiegają zaparciom. Jednak często mogą powodować u niektórych ból brzucha i wzdęcia.
Żytnie natomiast są zbliżone wartościowo do pszennych.
Owsiane są łagodniejsze dla jelit i lepiej przyswajalne. Obniżają cholesterol we krwi.
Edytowany przez Agnezik 14 maja 2011, 15:13
14 maja 2011, 15:21
a macie zdanie o otrębach orkiszowych?
14 maja 2011, 15:29
Ja jadam tylko owsiane i polecam.
Mam pytanie.Czym zmielić takie otręby??/
14 maja 2011, 15:44
ja lubię otręby/płatki orkiszowe (co ja piszę, uwielbiam je!), ogólnie stosuję miks: trochę otrębów owsianych, trochę orkiszowych i trochę płatków owsianych, normalnie pychota!