Temat: Białe płytki w kuchni i biała fuga- czy ktoś ma?

Robie remont i bardzo podobaja mi sie białe płytki cegielki z biala fuga. Obawiam sie jednak bialej fugi w kuchni gdyż codziennie gotuje. Czy może ktoś ma biale plytki z biala fuga w kuchni i może sie wypowiedzieć jak taka fuga sie spisuje przy codziennym gotowaniu?

Ja mam w kuchni białe kafle i fugę normalnej grubości od 3 lat i jest taka sama jak te 3 lata temu. Normalnie ja myję. 

Pasek wagi

czeresniowysad napisał(a):

staram_sie napisał(a):

hm... a ja mam białe kafle i białe fugi, mają już chyba z 15 lat i wszystko z nimi ok
a gotujesz codziennie w duzych ilosciach?

codziennie w dużych ilościach to raczej nie, ale obiady dla dwóch osób prawie codziennie. Jakby miało się z nimi coś dziać to przecież przez taki czas by się działo

Pasek wagi

A musisz mieć koniecznie tą fugę? Tam gdzie ja widziałam te białe cegiełki były układane bez fugowo...

Ja do białych płytek mam fugę jaśminowa, w kuchni,  nic się nie dzieje.

Pasek wagi

Mamy białe płytki i białe fugi w kuchni już 5 lat i jest ok nie są w złym stanie. Przed pierwszym użyciem potraktowaliśmy je specjalnym preparatem do fug który impregnuje. Fugi mamy cieniutkie. 

czeresniowysad napisał(a):

ConejoBlanco napisał(a):

Ja mam z jasnoszarą.
Czy moglabyś zamieścic kilka zdjęć? :-)

ja tez mam .nawet panowie w sklepie od razu odradzali białą

mam biale kafle z bialymi fugami od ok 3 lat. Zaimpregnowalam od razu po polozeniu. Gotuje duzo, wystarczy przetrzec na mokro i sa czyste. 

Pasek wagi

Czy pamiętasz czym impregnowałaś?

czeresniowysad napisał(a):

Czy pamiętasz czym impregnowałaś?

Zwykly impregnat do fug kupiony w markecie budowlanym, nie pamietam firmy niestety. Nakladalam dokladnie na fugi twardym malym pedzelkiem do malowania farbami. 

Pasek wagi

tyna88 napisał(a):

czeresniowysad napisał(a):

Czy pamiętasz czym impregnowałaś?
Zwykly impregnat do fug kupiony w markecie budowlanym, nie pamietam firmy niestety. Nakladalam dokladnie na fugi twardym malym pedzelkiem do malowania farbami. 

wystaczy raz nalożyć na fugę na całezycie? Czy np. jak smaże coś i olej oleci na fuge to w nią  nie wsiąknie i nie bedzie nic widać? Czy jak robie sok z buraka i kapka poleci na fuge, też nic nie bedzie widac?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.