- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 maja 2019, 15:33
można dodać odżywkę białkową do ugotowanego budyniu?? czy jak będzie jeszcze dosyć ciepły to ta odżywka straci swoją wartość?
19 maja 2019, 15:51
Nie wiem czy przeznaczona do rozpuszczania w zimnej wodzie nadaje się do pokarmów gorących ale na logikę powinna, bo jest sporo gotowych dań w proszku wysokobiałkowych(choćby w oko wpadły mi placki ziemniaczane, masz też gotowe puddingi białkowe jeśli lubisz taką formę.
19 maja 2019, 16:22
Czy straci swoje właściwości to nie wiem, ja odżywkę o smaku waniliowym dodaje do sernika i wychodzi obłędny ;)
19 maja 2019, 16:36
Czy straci swoje właściwości to nie wiem, ja odżywkę o smaku waniliowym dodaje do sernika i wychodzi obłędny ;)
do sernika do pieczenia? czy na zimno
19 maja 2019, 16:51
do sernika do pieczenia? czy na zimnoCzy straci swoje właściwości to nie wiem, ja odżywkę o smaku waniliowym dodaje do sernika i wychodzi obłędny ;)
Do pieczenia. Robiłam jak do tej pory 3 razy i zawsze był dobry. A dodam, że jestem totalnym debilem jeśli chodzi o pieczenie ciast ;P
19 maja 2019, 19:50
Białka podczas denaturacji tracą swoje II, III, IV rzędowe struktury, ktore nadają im swoiste właściwości, ale I rzędowa pozostaje, czyli sekwencja aminokwasów liniowo ułożona determinowana przez kolejność nukleotydów w DNA zatem swojej wartości odżywczych nie straci, aminokwasy wciąż będą przyswajalne
20 maja 2019, 21:40
Raz dodałam do gorącej kawy zamiast mleka to się zważyła.