Temat: odżywka białkowa - czy można dodać?

można dodać odżywkę białkową do ugotowanego budyniu?? czy jak będzie jeszcze dosyć ciepły to ta odżywka straci  swoją wartość? 

Nie wiem czy przeznaczona do rozpuszczania w zimnej wodzie nadaje się do pokarmów gorących ale na logikę powinna, bo jest sporo gotowych dań w proszku wysokobiałkowych(choćby w oko wpadły mi placki ziemniaczane, masz też gotowe puddingi białkowe jeśli lubisz taką formę.

Czy straci swoje właściwości to nie wiem, ja odżywkę o smaku waniliowym dodaje do sernika i wychodzi obłędny ;)

Krummel napisał(a):

Czy straci swoje właściwości to nie wiem, ja odżywkę o smaku waniliowym dodaje do sernika i wychodzi obłędny ;)

do sernika do pieczenia? czy na zimno

wlartosci nie straci, tylko pytanie czy sie rozpusci ..(mysli) powinna.;)

Wyborna napisał(a):

Krummel napisał(a):

Czy straci swoje właściwości to nie wiem, ja odżywkę o smaku waniliowym dodaje do sernika i wychodzi obłędny ;)
do sernika do pieczenia? czy na zimno

Do pieczenia. Robiłam jak do tej pory 3 razy i zawsze był dobry. A dodam, że jestem totalnym debilem jeśli chodzi o pieczenie ciast ;P

Białka podczas denaturacji tracą swoje II, III, IV rzędowe struktury, ktore nadają im swoiste właściwości, ale I rzędowa pozostaje, czyli sekwencja aminokwasów liniowo ułożona determinowana przez kolejność nukleotydów w DNA zatem swojej wartości odżywczych nie straci, aminokwasy wciąż będą przyswajalne

Raz dodałam do gorącej kawy zamiast mleka to się zważyła.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.