Temat: Jak przechowywać tort?

Jak, w czym przechowujecie tort? Taki dopiero co pokryty kremem z kazdej strony? 

W lodowce niczym nie przykrywam

nie przechodzi ci zapachami?

Ja ciasta czy torty przechowuje w lodówce niczym nie przkryte czy jakoś zapakowane tylko koniecznie wstawiam obok łyżkę czarnej mielonej kawy na jakimś np talerzyku wtedy napewno nie przejdzie innymi zapachami:)

Pasek wagi

Marika84 napisał(a):

Ja ciasta czy torty przechowuje w lodówce niczym nie przkryte czy jakoś zapakowane tylko koniecznie wstawiam obok łyżkę czarnej mielonej kawy na jakimś np talerzyku wtedy napewno nie przejdzie innymi zapachami:)

Ok dzięki za trik :)

Lepsza od kawy jest soda. Świetnie pochłania i neutralizuje wszelkie zapachy (nie tylko w lodówce). Dla mnie niezastąpiona. 

Pasek wagi

Ja przechowuję bez niczego, ale wszystko co może przejść np. sałatka, cebula itp. szczelnie zamykam

W takim dużym specjalnym pojemniku na tort. Oczywiście w lodówce. 

Przy takiej temperaturze na dworze po prostu wynoszę w pojemniku do ganku ;) W lodówkę rzadko wstawiam ciasta jeśli jest w niej jakakolwiek wędlina albo mięso- mimo że mam wstawiony pochłaniacz węglowy to ciasto i tak nabiera lekkiego "zapaszku".. może nie każdy to czuje(zwł jak ktoś pali- wiem bo u mnie w rodzinie osoby palące mówią że przesadzam) ale mnie ten zapaszek w kremie przeszkadza i jest wyczuwalny.

mam taki pojemnik na tort (z 20 zł w sklepach agd) i w takim przechowuję i przewożę jeśli robię dla kogoś

Oo takie cuś:

Wkładam go tam na takim metalowym kółeczku od blaszki okrągłej do ciasta (tym dnie) i wtedy łatwo się go wyciąga na stół :]

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.