- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 stycznia 2019, 20:40
Jak, w czym przechowujecie tort? Taki dopiero co pokryty kremem z kazdej strony?
25 stycznia 2019, 20:52
nie przechodzi ci zapachami?
25 stycznia 2019, 20:58
Ja ciasta czy torty przechowuje w lodówce niczym nie przkryte czy jakoś zapakowane tylko koniecznie wstawiam obok łyżkę czarnej mielonej kawy na jakimś np talerzyku wtedy napewno nie przejdzie innymi zapachami:)
25 stycznia 2019, 20:59
Ja ciasta czy torty przechowuje w lodówce niczym nie przkryte czy jakoś zapakowane tylko koniecznie wstawiam obok łyżkę czarnej mielonej kawy na jakimś np talerzyku wtedy napewno nie przejdzie innymi zapachami:)
Ok dzięki za trik :)
25 stycznia 2019, 21:31
Lepsza od kawy jest soda. Świetnie pochłania i neutralizuje wszelkie zapachy (nie tylko w lodówce). Dla mnie niezastąpiona.
25 stycznia 2019, 21:44
Ja przechowuję bez niczego, ale wszystko co może przejść np. sałatka, cebula itp. szczelnie zamykam
25 stycznia 2019, 21:54
Przy takiej temperaturze na dworze po prostu wynoszę w pojemniku do ganku ;) W lodówkę rzadko wstawiam ciasta jeśli jest w niej jakakolwiek wędlina albo mięso- mimo że mam wstawiony pochłaniacz węglowy to ciasto i tak nabiera lekkiego "zapaszku".. może nie każdy to czuje(zwł jak ktoś pali- wiem bo u mnie w rodzinie osoby palące mówią że przesadzam) ale mnie ten zapaszek w kremie przeszkadza i jest wyczuwalny.
26 stycznia 2019, 10:10
mam taki pojemnik na tort (z 20 zł w sklepach agd) i w takim przechowuję i przewożę jeśli robię dla kogoś
Oo takie cuś:
Wkładam go tam na takim metalowym kółeczku od blaszki okrągłej do ciasta (tym dnie) i wtedy łatwo się go wyciąga na stół :]
Edytowany przez Karolka_83 26 stycznia 2019, 10:13