- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 grudnia 2018, 16:25
Kupiłam kotlety sojowe a’la schabowe i dzisiaj otworzyłam. Postoją do tygodnia?
Miałam na myśli te kotlety firmy sante, są one suche i zalewa się je bulionem.
Edytowany przez 2 grudnia 2018, 16:56
2 grudnia 2018, 16:51
nie wiem co to jest o czym piszesz - ale moim zdaniem to tydzien nie powinno stac zadne normalne zdrowe jedzenie - otwarte, czy ugotowane, sadze ze 2-3 dni. Kiedys bylam w ramach pracy na przeszkoleniu w "Gesundheitsamt" - urzad cos jak Sanepid. Pokazano nam film - jak rozwijaja sie bakterie na jedzeniu - na przykladzie jogurtu - otwarty, stojacy w lodowce po jednym dniu w zasadzie nie powinno sie podac dzieciom, po 2 dniach juz w zadnym wypadku (na filmie obrazowo pokazano jak rosnie ilosc bakterii) - tego golym okiem oczywiscie nie widac. Jasne ze byc moze jogurt to cos co szybciej sie psuje, ale jednak tydzien to dla mnie w przypadku jedzenia to dlugo.
2 grudnia 2018, 16:54
wystarczylo wpisac w google - przechowywanie zywnosci w lodowce : https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/w-...
2 grudnia 2018, 16:56
postoja tyle co mąka, płatki czy inne przetwory suche ze zbórz. Bo domyslam sie, że mowa o suchych, a nie jakichś bardziej przetworzonych?
2 grudnia 2018, 16:57
Tak :))
2 grudnia 2018, 18:26
nie wiem co to jest o czym piszesz - ale moim zdaniem to tydzien nie powinno stac zadne normalne zdrowe jedzenie - otwarte, czy ugotowane, sadze ze 2-3 dni. Kiedys bylam w ramach pracy na przeszkoleniu w "Gesundheitsamt" - urzad cos jak Sanepid. Pokazano nam film - jak rozwijaja sie bakterie na jedzeniu - na przykladzie jogurtu - otwarty, stojacy w lodowce po jednym dniu w zasadzie nie powinno sie podac dzieciom, po 2 dniach juz w zadnym wypadku (na filmie obrazowo pokazano jak rosnie ilosc bakterii) - tego golym okiem oczywiscie nie widac. Jasne ze byc moze jogurt to cos co szybciej sie psuje, ale jednak tydzien to dla mnie w przypadku jedzenia to dlugo.
Przeciez kotlety sojowe sa suche. Niczym nie roznia sie od platkow owsianych czy kaszy. Takie produkty tez wyrzucasz po 2-3 dniach?
2 grudnia 2018, 18:30
Przeciez kotlety sojowe sa suche. Niczym nie roznia sie od platkow owsianych czy kaszy. Takie produkty tez wyrzucasz po 2-3 dniach?nie wiem co to jest o czym piszesz - ale moim zdaniem to tydzien nie powinno stac zadne normalne zdrowe jedzenie - otwarte, czy ugotowane, sadze ze 2-3 dni. Kiedys bylam w ramach pracy na przeszkoleniu w "Gesundheitsamt" - urzad cos jak Sanepid. Pokazano nam film - jak rozwijaja sie bakterie na jedzeniu - na przykladzie jogurtu - otwarty, stojacy w lodowce po jednym dniu w zasadzie nie powinno sie podac dzieciom, po 2 dniach juz w zadnym wypadku (na filmie obrazowo pokazano jak rosnie ilosc bakterii) - tego golym okiem oczywiscie nie widac. Jasne ze byc moze jogurt to cos co szybciej sie psuje, ale jednak tydzien to dla mnie w przypadku jedzenia to dlugo.
Przeciez napisalam ze nie wiem o czym pisze - nie przyszlo mi do glowy ze ktos moze o te suchary pytac - bo to wydaje sie zbyt oczywiste ze sa prawie "wiecznie swieze". Poza tym nie pamietam kiedy ostatnio cos takiego kupilam - okolo 15-18 lat temu w Polsce.
2 grudnia 2018, 18:33
widze ze autorka dopisala wyjasnienie ze chodzi jej o suche - na poczatku nie bylo tej informacji w poscie , skoro ktos pyta czy sucha karma moze postac tydzien, to moze nie zaszkodzi tez poczytac o innych produktach .- nie wiem po co ten bulwers.