Temat: Gofrownica z lidla

Czy ktoś ma gofrownicę z lidla i może mi powiedzieć: jaką ma moc i czy dopieka gofry na chrupko z obu stron? Tylko szczerze. Teraz są tam w promocji opiekacze (gofrownica, grill, sandwicher) 3 w 1 o mocy 750W, a czytałam, że gofrownica powinna mieć minimum 1000 żeby dobrze upiec gofra i zastanawiam się czy to jest coś warte. Samej gofrownicy nie chcę, samego opiekacza też nie, ale i to i to w jednym bym chciała, a nie widziałam nigdzie takiego z większą mocą.

Pasek wagi

dobrze ze trafilam na ten watek, gofry snia mi sie po nocach i chcialam juz sobie kupic wlasne urzadzenie

chrupkosc gofra to przede wszystkim dobry przepis :)

mam i polecam, gorfy , kanapki - wszytko pyszne i chrupiące... jak najbardziej polecam :)

NowaOnaaa napisał(a):

mam i polecam, gorfy , kanapki - wszytko pyszne i chrupiące... jak najbardziej polecam :)

Ale z lidla?

Jak na razie jesteś jedyna :)

Pasek wagi

Po prostu gofrownice o małej mocy wychładzają się drastycznie natychmiast po wlaniu ciasta i nie będzie chrupiące..Szybko też przestają równomiernie grzać płyty i jeden brzeg potem najczęściej niedopieka wcale. Ja wolałam wydać więcej ale na solidny cięższy sprzęt choć używam go rzadko to przynajmniej z przyjemnością.(wcześniej wywaliłam 2 marketowe)

 Po drugie mieszanki do gofrów jakie kupuje się w budce nie mają wiele wspólnego z dowolnym ciastem przygotowanym w domu- wystarczy kupić na allegro worek gastronomicznej mieszanki ciasta do gofrów w proszku(dowolnego rodzaju) żeby zobaczyć różnicę...

Liandra napisał(a):

Po prostu gofrownice o małej mocy wychładzają się drastycznie natychmiast po wlaniu ciasta i nie będzie chrupiące..Szybko też przestają równomiernie grzać płyty i jeden brzeg potem najczęściej niedopieka wcale. Ja wolałam wydać więcej ale na solidny cięższy sprzęt choć używam go rzadko to przynajmniej z przyjemnością.(wcześniej wywaliłam 2 marketowe) Po drugie mieszanki do gofrów jakie kupuje się w budce nie mają wiele wspólnego z dowolnym ciastem przygotowanym w domu- wystarczy kupić na allegro worek gastronomicznej mieszanki ciasta do gofrów w proszku(dowolnego rodzaju) żeby zobaczyć różnicę...

Też bym chciała porządny sprzęt, ale nie chcę sobie zawalać wszystkich szafek 10 różnymi sprzętami agd, więc wolałabym takie 3 w 1. Raz, że mam małe mieszkanie; dwa, że jestem minimalistką.

Za to dzięki za polecenie mieszanki :)

Pasek wagi

roogirl napisał(a):

Liandra napisał(a):

Po prostu gofrownice o małej mocy wychładzają się drastycznie natychmiast po wlaniu ciasta i nie będzie chrupiące..Szybko też przestają równomiernie grzać płyty i jeden brzeg potem najczęściej niedopieka wcale. Ja wolałam wydać więcej ale na solidny cięższy sprzęt choć używam go rzadko to przynajmniej z przyjemnością.(wcześniej wywaliłam 2 marketowe) Po drugie mieszanki do gofrów jakie kupuje się w budce nie mają wiele wspólnego z dowolnym ciastem przygotowanym w domu- wystarczy kupić na allegro worek gastronomicznej mieszanki ciasta do gofrów w proszku(dowolnego rodzaju) żeby zobaczyć różnicę...
Też bym chciała porządny sprzęt, ale nie chcę sobie zawalać wszystkich szafek 10 różnymi sprzętami agd, więc wolałabym takie 3 w 1. Raz, że mam małe mieszkanie; dwa, że jestem minimalistką.Za to dzięki za polecenie mieszanki :)

Takie 3in1 z wymiennymi płytkami to syf straszny. Wyrzuciłam po kilku użyciach, strasznie dużo zżera prądu i czasu (przygotowanie). Nie polecam, szkoda nerwów 

Pasek wagi

Mam z lidla sam opiekacz do kanapek 750 W - dziadostwo niestety. Do gofrów to tym bardziej za mała moc. 

Pasek wagi

Moja ma 600 i mi gofry wychodza chrupkie ale reszcie domownikow wychodzily jak nalesnik.. Wiec moze to kwestia przepisu?

Pasek wagi

kurczę nie wiem jaką moja ma moc więc mało użyteczna opinia, ale raczej nie wychodzą chrupiące. 

parę razy mi się zdarzyło, widocznie musiałam sklecić jakieś wybitnie dobre ciasto, o to też warto zadbać i wyczarować idealne proporcje.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.