- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 października 2018, 11:51
Biedronka reklamuje się wspaniałymi ziemniakami i ostatnio kupiłam bo nie miałam czasu kupic od znajomej.Masakra ziemniaki rozwalają się totalnie na breje a w srodku jeszcze sa surowe.Mimo ze to tylko 3 zl mam ochote wyslac do nich foty z tym ich cudownym produktem bo sa przecież jakies granice w robieniu w …. klientow
3 października 2018, 06:53
Troche znam się na ziemniakach z racji wyksztalcenia,wg mnie biedra kupila po prostu najtańsze ziemniaki i sprzedawala je po 3 zl za op. 3kg luz był po 2 zl i te były normalne ani zbyt mączyste ani wodniste
3 października 2018, 06:55
Kupuje głównie w biedrZe i nie mam zarzutów. Zaopatrują się wszyscy w rolhurtach a wy myslicie że wasz warzywniak ma co innego, lepszego niż jakiś dyskont ...
dokładnie tak jest wszędzie jest ten sam towar
3 października 2018, 07:13
No dokładnie. Są trzy główne typy ziemniaków, odmian jest cała masa i każdy może zachowywać się inaczej. Nie raz mi się zdarzyło że ugotowane smakowały okropnie, za to upiekły się cudownie, chrupiąca skóra i miękki środek, z kolei inne nie chciały w ogóle zmięknąć podczas pieczenia, a ugotowane były smaczne. Podobnie w przypadku np. jakichś klusek, kopytek, nie z każdych ziemniaków wyjdą takie jak trzeba. Do sałatki ziemniaczanej też nie każde będą się nadawać. Myślę że miejsce zakupu nie ma tu znaczenia, bo kupuję w różnych marketach, warzywniakach, straganach.Ale przeciez rozne odmiany ziemniakow sa do roznych rzeczy. Te brejowate po ugotowaniu moze dobrze sie pieka albo smaza?
Dokładnie. Spróbuj sobie zrobić placki ziemniaczane z ziemniaków typ A i ziemniaków typ C. Z zamkniętymi oczami posmakujesz różnicy gwarantuje!
3 października 2018, 09:52
Troche znam się na ziemniakach z racji wyksztalcenia,wg mnie biedra kupila po prostu najtańsze ziemniaki i sprzedawala je po 3 zl za op. 3kg luz był po 2 zl i te były normalne ani zbyt mączyste ani wodniste
No najwyrazniej sie nie znasz. Kto ci je kaze gotowac przed pieczeniem czy smazeniem? Nastepna sie nudzi i zaklada tematy z dupy.