Temat: Pozioma linia przy skórkach - paznokcie

Otóż mam mały problem.Gdy rano się obudziłam,miałam na paznokciach przy skórkach takie białe kreski.Wcześniej rano były trochę większe,teraz się zmniejszyły.Boję się trochę,bo wieczorem ich nie było.Już sama nie wiem czy to grzybica może? Przecież dbam o higienę. A i kilka dni temu malowałam paznokcie Eveline 8w1,ale tylko raz bo przez kolejne dni zapominałam.Wczoraj zmyłam tą odżywkę.Czy to wina zmywacza? Dodam,że używam go już od jakiegoś czasu. I żeby zobrazować to dodam wam mój mistrzowski rysunek z painta :D


A więć to różowe to paznokieć,beżowe to skórki a to białe nad skórkami to ten nalot.(?) Proszę o pomoc,jeśli ktoś miał ten sam problem.
Pewnie wina odzywki... czytajac bardzo rozne opinie w internecie (te dobre jak i te zle) zaryzykowalam i kupilam 8w1 majac nadzieje, ze bede zadowolona. Niestety zawiodlam sie. Pod niektorymi paznokciami wyszly takie ciemne pionowe kreseczki przypominajace skrzepnieta krew (ale minimalne aczkolwiek widoczne golym okiem) i zauwazylam ze paznokcie jakby delikatnie sie 'oderwaly' od skory ale tez delikatnie. Ponadto po zmyciu odzywki moje paznokcie sa strasznie wysuszone, matowe i pozbawione blasku... dlatego odzywka stoi w kacie z dala od moich lakierow :(
Ja miałam podobne objawy właśnie po tej odżywce , pojawiły się poziome bruzdy - ale je zbagatelizowałam - było to ponad rok temu - jeszcze nie było tak o niej głośno w internecie. Po kilku miesiącach paznokcie mi się całkiem połamały i do normalnego stanu doszły dopiero po ponad pół roku.  Lepiej zmień odżywkę.

Lisiaaa napisał(a):

Ja miałam podobne objawy właśnie po tej odżywce , pojawiły się poziome bruzdy - ale je zbagatelizowałam - było to ponad rok temu - jeszcze nie było tak o niej głośno w internecie. Po kilku miesiącach paznokcie mi się całkiem połamały i do normalnego stanu doszły dopiero po ponad pół roku.  Lepiej zmień odżywkę.

Widzę że niezłe odżywki u nas sprzedają :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.