- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 kwietnia 2009, 11:10
11 kwietnia 2009, 13:00
11 kwietnia 2009, 13:10
14 października 2010, 15:22
20 stycznia 2011, 14:30
Ja robie wed
ług tego przepisu i zawsze wychodzi dobra:- 1 szklanka cukru,
-1/2 szklanki wody,
-sok z połówki dużej cytryny,
Wszystkie składniki wrzucam do garnka i na małym ogniu podgrzewam ( ważne, żeby nie zmieniać wielkości ognia) mieszam aż do rozpuszczenia cukru, a później tylko tak co jakiś czas. Gotuje 30 minut. Pasta ma kolor bardzo ciemnego bursztynu, następnie wlewam do słoika i zakręcam. Za jakiś czas jest twarde jak kamień to wkładam do mikrofalówki na dosłownie pare sekund, później roztopioną masę ( taką już schłodzoną żeby się nie poparzyć ) nakładam patyczkiem na skórę i przyklejam na to bawełniany pasek z materiału i odrywam pod włos i to tyle :)