Temat: Przepis na rybę

Kupiłam dziś Dorsza. Nie wiem jednak, jak go smacznie i dietetycznie przyrządzić. Niby znalazłam jakieś przepisy, ale mnie nie przekonują. Macie jakiś pomysł? I z czym go zjeść? Warzywa na parze? Pieczone??
ja smażę na teflonie z czerwoną cebulą +pieprz cytrynowy i pieprz cayenne 
Ostatnio robiłam filety z rybki w przyprawach: sól, pieprz, koperek suszony, pietruszka suszona, czosnek granulowany.
Posypałam przyprawami wcześniej, żeby dobrze przeszły smakiem.
Usmażone pod przykryciem aż do zarumienienia.
Bardzo proste połączenie, a bardzo smaczne :)
Dorsz - do białek > otrąb. Z warzywami na parze jest pyszny lub pomidorem. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.