- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 sierpnia 2018, 13:36
Omlety smażę na oleju kokosowym albo maśle klarowanym. Nie musisz przecież walić dużo tłuszczu a sam tłuszcz na redukcji też jest potrzebny.
13 sierpnia 2018, 14:18
Na oliwie, omleta smaży się krótko i do takiego smażenia można używać oliwę z oliwek
13 sierpnia 2018, 15:23
Smalec, masło klarowane albo olej kokosowy. Ew. jak masz dostęp to z dobrych tłuszczy do smażenia jest jeszcze łój.
A czy na najzwyklejszym oleju można smażyć?
Olej tłoczony na zimno nie nadaje się do smażenia. Olej roślinny tłoczony na ciepło/rafinowany to gotowe tłuszcze trans.
Edytowany przez Corinek 13 sierpnia 2018, 15:24
13 sierpnia 2018, 15:44
Smalec, masło klarowane albo olej kokosowy. Ew. jak masz dostęp to z dobrych tłuszczy do smażenia jest jeszcze łój.Olej tłoczony na zimno nie nadaje się do smażenia. Olej roślinny tłoczony na ciepło/rafinowany to gotowe tłuszcze trans.A czy na najzwyklejszym oleju można smażyć?
https://vitalia.pl/artykul6445_Ranking-tluszczow-do-smazenia.html
13 sierpnia 2018, 15:45
Na oliwie, omleta smaży się krótko i do takiego smażenia można używać oliwę z oliwek
Rafinowaną, nie extra virgin. Ja smażę na rzepakowym, oliwę dodaję do sałatek. Żyję.