Temat: Miód czy cukier?

Czy sens będzie miało zastąpienie cukru , np.: w herbacie, miodem ?
hm , chyba nie , ale miód jest "zdrowszy" o ile tak mogę powiedzieć od cukru  :)
Mi się wydaje, że tak... jakoś miód chyba jest zdrowszy. Tylko nie można od razu do gotującej herbaty go dodawać, bo ponoć traci witaminy. Tak czytałam ;)
oczywiście że miód :) ja słodzę miodem i mleko i herbatę ale to drugie rzadko :)
Cukier jak już to tylko brązowy .
Pasek wagi
Miód ponoć jest zdrowszy i jak dla mnie o wiele, wiele lepszy w smaku od cukru :). 
miód! ma przede wszystkim mniej kcalorii :) no a jeśli chcesz cukier to tylko trzcinowy :)
Najlepszego :) Stasienka
Miod jest duzo zdrowszy
miód tylko pamiętaj - nie słodź miodem wrzątku!! herbata musi ostygnąć. w wysokich temp miód traci swoje wartości lecznicze

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.