- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
1 maja 2016, 21:57
A dlaczego mało tłuszczu? Jogurty lajt są tyle warte co pieczywo wasa. Jogurt musi mieć trochę fatu, za to cukru zero. Osobiście wolę kefiry, a jogurty danone.
Edytowany przez roogirl 1 maja 2016, 21:57
1 maja 2016, 22:06
ja osobiscie najbardziej lubie Zotta,ale dobre sa tez Tola z biedronki (te niebieskie).
1 maja 2016, 22:07
Piątnica bez dodatku mleka w proszku. Jest w wersji 1,5% i lepszy grecki 4% tłuszczu. Cukru żaden nie ma. Tłuszcz w jogurcie jest dobry.
1 maja 2016, 22:28
ten z Piątnicy ma aż 5,4 g cukru
Widzisz, bo jest różnica między laktozą a sacharozą.
Ja polecam ten z Zotta i Danone. Choć szczerze mówiąc jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby jakiś jogurt mi nie smakował.
1 maja 2016, 22:31
ten z Piątnicy ma aż 5,4 g cukru
1 maja 2016, 22:57
ten z Piątnicy ma aż 5,4 g cukru
Mnie chodzi o ten:
Nie ma dodanego cukru ani mleka w proszku. W składzie ma tylko mleko i kultury bakterii.
2 maja 2016, 02:37
Jeśli chodzi o smak i konsystencje to uwielbiam Zotta. Wybieranie jogurtów naturalnych bez tłuszczu jest dla mnie bez sensu. 10 kalorii różnicy w 100g to żadna róznica, a jogurt jest technologicznie bardziej przetworzony, no i po co?
Edytowany przez Glinaa 2 maja 2016, 02:38