Temat: Dużo? Zdrowo?

Od niepamiętnych lat przy odchudzaniu zawsze mam jeden problem - nie umiem ocenić czy zjadłam odpowiednia ilość żywności?  Może dlatego, że nie liczę kalorii (kiedyś byłam od tego uzależniona!). Wklejam Wam dziś moje menu, proszę powiedzcie mi czy to odpowiednie jedzenie w czasie diety? Wskazówki dla Was są dla mnie bardzo cenne i ważne :*. Kiedyś napisałyście mi, że jem za mało warzyw...od tamtej pory na obiad jem zawsze surówki, warzywa z patelni ;). I nawet je polubiłam !

Tak więc bardzo cenie sobie wasze uwagi i biorę do serduszka.

Czy jem zdrowo?

Oto moje dzisiejsze menu:
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem 1,5% (mała miseczka - 2 i pół łyżki płatków owsianych, łyżka nasion słonecznika, łyżka nasion dyni, połowa banana, szklanka mleka). Kawa inka z mlekiem 1,5%.
IIŚniadanie: Jabłuszko.
Obiad: Warzywa na patelni z kawałkami kurczaka i ryżem (mniej-więcej połowa talerza), surówka z kiszonej kapusty z papryką, kukurydzą etc. (około 4 łyżek). Szklanka koktajlu truskawkowo-bananowego (truskawki, banan, jogurt naturalny). Kiwi. Herbata z łyżeczką miodu.
Podwieczorek: Jogurt do picia morelowy, 3 łyżki surówki z obiadu...
Kolacja: Serek wiejski lekki, 2 deski chlebka Maca z dżemem śliwkowym, wafel ryżowy. Miętowa herbata.

Aktywność ruchowa: 1,5 h spaceru, ponad 30 min na orbitreku (7,7 km i - 515 kcal...), ABS na brzuch + 20 półbrzuszków + 20 brzuszków skośnych.
moim zdaniem jest wszystko w jak najlepszym porządku ;)

wydaje mi się że zdrowo .. a te warzywa z kurczakiem itp. byly smazone na tłuszczu?

tylko pewnie wyjdzie tu z 1500kcal.

ja jadłabym obfitsze śniadanie.
> wydaje mi się że zdrowo .. a te warzywa z
> kurczakiem itp. byly smazone na tłuszczu? tylko
> pewnie wyjdzie tu z 1500kcal.

Podsmażane na oliwie z oliwek (wiem, nie powinno się na niej smażyć, ale miałam w szafce tylko olej rzepakowy i z oliwy, rzepakowy niezbyt mi smakuje ;p)

też nie mam zadnych zastrzezen ;)

powodzenia

Wywaliłbym chrupkie pieczywa. Masz pewność, że zjadasz swoje dzienne zapotrzebowanie na białko ?
Na oliwie z oliwek można smażyć tylko, że są dwa rodzaje oliwy ;) Ta extra virgin musi być jedzona tylko "na surowo" czyli nie powinno się na niej smażyć, a oliwa bez tej nazwy może służyć do smażenia ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.