- Dołączył: 2010-02-08
- Miasto: Manchester
- Liczba postów: 438
30 stycznia 2011, 20:39
hej
takie krotkie pytanie ~ dlaczego dukan zaleca skrobie kukurydziana zamiast maki? chodzi o IG, bo nie moge znalesc wartosci IG skrobi? kalorie? czy o co chodzi? maka sojowa ma np. ig 25, czy ktos kiedys uzywal wogole maki sojowej, ja nawet na oczy nie widzialam?
generalnie odpowiedz pewnie podalby mi wujek google, ale wierze, ze sa tu osoby ktore maja romans z dukanem i wolny czas
- Dołączył: 2010-12-26
- Miasto: Gallifrey
- Liczba postów: 555
30 stycznia 2011, 20:45
Też się nad tym zastanawiałam i kiedyś znalazłam odpowiedź - chodzi o to, co się dzieje z tą skrobią po jej spożyciu... że ona się jakoś inaczej zachowuje, niż mąka. To jednak przeczytałam w jakiejś wypowiedzi gdzieś w Internecie, więc może to być kompletna bzdura. ;)
- Dołączył: 2008-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 7939
30 stycznia 2011, 20:48
nie mam pojęcia używam mąki kukurydzianej jest bardziej dostępna w sklepach niż skrobia
30 stycznia 2011, 21:09
Ja też zamiennie używam skrobi z mąką nie zawsze tej pierwszej mogę dostać, kaloryczność jest nie mal taka sama różnica do 15 kalorii.