Temat: Wasze przepisy :)

Hej wiem, że jest tu podobny wątek, ale ja bym prosiła o przepisy na dietetyczne obiady, bo nie mam w ogóle pomysłów co se gotować, a jakbyście (nie musicie) zapisały kaloryczność to byłoby super ;)
Z góry dziękuje za wszelkie przepisy ;*
Pasek wagi
No co wy ponad 500 osób na forum i nikt mi nie pomoże :(
Pasek wagi
ja bardzo chetnie pomoge ale nie gotuje sobie specjalnych obiadkow i na liczeniu kalori nie zbyt sie znam wiec zadna pomoc ze mnie :)
to zależy co lubisz, czy gotujesz tylko dla siebie, w jakim przedziale kalorii chcesz zamknąć obiad

ja zazwyczaj trzymam się 500 kalorii na obiad i robię:
- pieczonego kurczaka z dowolnymi dodatkami
- makaron w sosie pomidorowym
- zapiekaną rybę
- duszoną wołowinę z dowolnymi dodatkami
- naleśniki z dowolnym farszem
- szaszłyki drobiowe
- pieczone ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślanką

pomogę
u góry po prawej jest coś takiego jak "szukaj" na pewno znajdziesz w ten sposób więcej przepisów niz byśmy teraz zaczęły sie produkować, przy bardzo dużym leniu polecam jeszcze to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=6036954
Pasek wagi
Ja gotuję sobie zamiast ziemniaków mrożone warzywa tj brokuły, kalafior, fasolka i do tego np ryba lub filet z kurczaka na parze !!
ryba
filet z kurczaka
 +
kasza - ja polecam jaglana (1/2 woreczka)

ryba
filet z kurczaka
+
warzywa na patelnie
warzywa na parze

jak do tego dodasz ulubione przyprawy wyjdzie bardzoo smaczny obiad
polecam tez zupy, w taka pogode swietnie rozgrzewaja.
oczywiscie unikamy zabielania smietana i gotowania na tlustym miesie.

ja zazwyczaj gotuje na udkach z kurczaka (wczesniej obieram ze skory) - potem mozesz zjesc tez ugotowane udka.
Zupka light : pierś z kurczaka , cebula czosnek , marchew, seler, pietruszka, mieszanka paprykarza(cukinia, papryka , fasola szparagowa, pomidory )  i troszke soku pomidorowego np z chrzanem ;p zaprawiasz polowa kostki bulionu wazywnego i gotowe ;p bardzo lekkie i sycace;)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.