Temat: Optymalny czas na schudnięcie 15 kg

Witam!
Jaki czas na schudnięcie 15 kg? ZDROWO! Jaka kaloryczność, ćwiczenia:)?

Ciężko powiedzieć, zależy od jakiej wagi startujesz, im wyższa tym pewnie szybciej, od tego ile masz lat, ile jadłaś wcześniej, co zmienisz itp :)

Pasek wagi

Ja mam 24 lata, 165 cm. i warzę 73 kg. Zamierzam schudnąć 13kg. minimum, a maks 15 kg. przez wakację do końca września. To jakieś plus, minus 15 tygodni więc zdrowo chudnąć 1kg. tygodniowo będzie. Oczywiście na pewno to w praktyce tak pięknie nie będzie wyglądało, choć chciałabym :p ale wydaje mi się, że to i zdrowo i optymalny czas ;) 

Pasek wagi

ja dałabym sobie max 2 miesiące 

czekoladowy_ninja napisał(a):

ja dałabym sobie max 2 miesiące 

I poległa po pierwszym miesiącu albo po pięciu wróciła z wagą początkową.

Schudnąć 15kg, zdrowo, racjonalnie i trwale - przypuszczam, że 5 miesięcy będzie optymalne.

"O Boże, tak długo???!!!!" ;)

No cóż, to wymaga czasu. Ale czas i tak minie :)

Kaloryczność i ćwiczenia zależą od wielu czynników. Musiałabyś napisać więcej, wzrost, wagę, aktywność fizyczną, dotychczasowy sposób odżywiania.

rok....sorry ale jak ktoś zakłada że schudnie te 15 kg w dwa miechy bez uszczerbku na zdrowiu to musi być albo na początku odchudzania albo mega naiwny... kg wrócą i tak prędzej czy później ..  chudnięcie 1 kg wcale takie zdrowe nie jest. Organizm się przyzwyczaja i może sobie jedną wagę zatrzymać na jakiś czas, np po schudnięciu 10 kg.... 

Hmm, wg mnie tak na spokojnie 3 miesiace - wszystko zalezy od Ciebie, od odzywiania sie, od wysilku fizycznego. Ale lepiej schudnac 15 kg w te 3-4 miesiace, niz schudnac jak najszybciej i zdziwic sie, ze te 15 kg wroci z nawiazka ;) 

Mnie to zajęło jakieś 5 miesięcy, ale startując ze znacznie wyższej wagi :)

Pasek wagi

tak uczciwie i rzetelnie - do pół roku. Można oczywiście przycisnąć i zrobić to w 3 miesiące, ale nie będzie to ani zdrowe, ani przyjemne, ani nie wróży dobrze na przyszłość.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.