Temat: Dlaczego lepiej nie jeść skóry z upieczonego kurczaka ?

Dlaczego lepiej nie jeść skóry z upieczonego kurczaka ?

Nie mam pojęcia dlaczego, ale skóra jest najsmaczniejsza :D. Ale dosyć ciężkostrawna, może dlatego. 

livelovelaugh Właśnie, jest pyszna ;D taka chrupiąca i w ogóle, ale dużo osób mówi, że lepiej jej nie jeść 

To pojawiło się na fali "odchudzania żywności" i histerii dietowej - tuż pod skórą jest trochę tłuszczu, więc kurczak ze skórką jest nieco bardziej kaloryczny. Wystarczy ten tłuszcz wliczyć do bilansu.

to ta skóra w ogóle jest jadalna...?

Bo zawiera dużą ilośc tłuszcuz ?

chrupiąca skóra z kurczaka jest najlepsza ;D  ja jem ją samą a reszte oddaje mężowi ;p  w KFC najlepiej jakby sprzedawali samą skórę z panierką, a nie muszę pozniej kombinowac co z miesem zrobic ;D 

Pasek wagi

Ta upieczona skóra jest pyszna :D zgadzam się, że to się chyba urodziło na fali "odchudzania żywności", ona po prostu jest dość tłusta, ale moim zdaniem należy mieć to gdzieś, wliczyć do bilansu i tyle.

bo jest tlusta. tak samo skrzydelka są tłuste,(dla osoby na diecie) bo mają duzo skóry w stosunku do malej ilosci miesa.

Pasek wagi

Bom pod skóra jest najwięcej tłuszczu.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.