Temat: masło i mleko

mam pytanko:

1. co lepiej dodawać rano do mussli? jogurt naturalny czy mleko? nie chodzi tylko okalorie ale też energię, wartości odżywcze, sytość i wszystko co Wam się nasunie na ten temat :D

2. co jest zdrowsze margaryna czy masło? czym lepiej smarować chleb? oczywiście w konieczności :D

1. Jogurt
2. Margaryna
co do masła i margaryny to przeczytaj ten artykuł

http://wyborcza.pl/1,75480,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html?as=1&startsz=x
Pasek wagi
1. najlepiej mleko roślinne a nie krowią trucizne
2. masło
1. ciepłe mleko! Nie "zero procent", a zwykłe tłuste mleko.
2. Masło jest zdrowsze, margaryna mniej kaloryczna - lepiej używać masło, w mniejszej ilości :P
chyba jogurt:) ale osobiście wole kefir:D:D
2.Nie smaruje juz niczym pieczywa ale chyba masło..
1. ja mam faze na platki+ jogurt, a jesli mleko, to wydaje mi sie ze ciepłe, ale 1,5% w zupelnosci starczy (nie musi byc tluste,jak ktoras pisala)
2. sa tu za i przeciw kazdemu
masło jest zalecane dla dzieci malych, poniewaz wplywa korzystnie na rozwoj ukladu nerwowego, jednak jest zwierzece, wiec moze na cholesterol wplywac
margaryna moze zawierac kwasy tluszczowe trans,ktore sa szkodliwe

to tak ogolnie,ale artykul powyzej podany tez mialam przeczytac
Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.