Temat: Jaki magnez??

Mam 15 lat. Ostatnio często choruje i miałam w krótkim czasie kilka antybiotyków. Co dwa dni ćwiczę a do tego dochodzi jeszcze szkoła i stres z nią związany. Byłam u lekarza, który powiedział, że powinnam brać magnez. Jak wiecie magnezów na rynku jest teraz mnóstwo. Na każdą dolegliwość. Ja chciałabym magnez, który pomoże mi się skoncentrować i doda mi trochę energii. Znacie jakiś odpowiedni dla mnie, może sami braliście. Proszę o rady, ja wciąż szukam w internecie, ale chciałabym usłyszeć coś od ludzi, którzy doświadczyli tego na sobie.

Z góry dziękuję 
chela mag b6 ja biore

Pasek wagi
Ja biorę jakiś ze słowem ''skurcz'' w nazwie, ale nie Neomag, bo mam z tym problem. Chociaż pewnie i tak każdy magnez by pomógł.
Pasek wagi
Ja bralam blumag ? Czy cis takiego.. Pani w aptece mowila, ze ma dużo magnezu przyswajalnego..
Magnefar b6 brat bierze. Ja wole produkty spożywcze z duża zawartością magnezu. 
Moja mama miała przepisane Magne B6 przez kardiologa na niedobór podobno dobrze się wchłania. :)
Pasek wagi
Magnezin.
Najlepszy.
mi lekarz polecil banany.

samaniewiem92 napisał(a):

Moja mama miała przepisane Magne B6 przez kardiologa na niedobór podobno dobrze się wchłania. :)


Chyba najlepszy na polskim rynku, jeszcze magne b6 max :) Najlepiej zapytaj farmaceuty w aptece i nie kieruj się forum, bo np. slaids napisała o magnezin, który to jest węglanem magnezu - nieorganiczne sole magnezu wchłaniają się w naszym organizmie w 4%, więc nie ma sensu takiego kupować. Dokładnie tak samo jest z tlenkiem magnezu. Wybierz taki żeby był z organicznych soli magnezu - np. cytrynian czy mleczan magnezu, miał dużą dawkę magnezu (dziennie zapotrzebowania ok 370mg) i żeby był z witaminką b6 - zwiększa przyswajalność :)
Najlepszy jest magnez w połączneniu organicznym (mleczan lub cytrynian magnezu). Znajdziesz go w preparatach Magne B6, Magne B6 Max, lub tańszych MGb6 firmy Aflofarm (mój ulubiony), czy Magmil firmy HascoLek.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.