Temat: problem... metabolizm.

Mam 15 lat, 158 i waże 52 kg.  okolo rok temu schudlam 14 kg, z czego efekt jojo był mały + 2 kg. Jadlam sniadanie , drugie sniadanie w szkole i obiad. Moja dieta wygladala tak ; sniadanie - np jajecznica z 2 jajek i 2 male kromki chleba, 2 sniadanie - 2 kromki chleba z serem  , obiad to już wiadomo, jakas zupa ( bez 2 dania ) lub po prostu np ziemniaki z kotletem. Ostatni posilek w ciagu dnia spozywalam o godzinie 14-15. Wagę utrzymuje już troche czasu, ale chciałabym schudnąć Szczerzy z�bydo tych upragnionych 49 kg. Na wf cwicze normalnie, moja aktywność fizyczna jest średnia. Więc oto moje pytanie, jak mam schudnąc to 3 kg? Probowalam już ograniczać jedzenie lecz bez większych efektów. Myślę , że mój metabolizm jest słaby. Więc co mam zrobić?;p
jednym ze sposobów na podkręcenie metabolizmu są regularne posiłki, a ostatni jedzony na 2-3 godziny przed snem. głodzenie się nigdy nie pomoże w schudnięciu, bo prędzej czy później waga stanie w miejscu. 

jesz za mało białka i warzyw. podejrzewam, że twój jadłospis jest strasznie monotonny. 
poczytaj o zdrowym odżywianiu, jedz więcej i zacznij ćwiczyć aeroby.
nienawidzę warzyw. Nie jest to jakiś mój kaprys, ale naprawdę probowałam wielu rzeczy i mi nie smakują. Owoce uwielbiam, ale warzyw nie;/ nie wiem co teraz zrobie. Boję się,że jak zaczne jeść więcej znowu przytyje a tego nie chcę  .
jedząc nadal mało na pewno nie schudniesz. twój organizm już dawno przeszedł w tryb awaryjny, więc zamiast spalać gromadzi energię.

jedz zdrowo i ćwicz.
Ostatni posiłek o 14-15 to trochę za wcześnie. Radzę jeść małe porcje co 3h w ciągu dnia, możesz zwiększyć aktywność fizyczną i myślę że się uda. Na pewno są jakieś warzywa które lubisz :> Przecież jest ich tak dużo... może jakieś sałatki ? Na pewno nie ma sensu się głodzić, bo to na dłuższą metę robi więcej szkody niż pożytku...
dziękuje za porady, sprobuje zroznicowac diete i zaczac jesc te nieszczęsne warzywa :P

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.