Temat: kucharek/wageta

czy doprawiać tym jedzenie???
jakoś nie wyobrażam sobie zeby nie?
czy te mieszanki są kaloryczne?
jeśli zamiennik to na co zamienić. nie potrafiłąbym żyć bez soli od razu mówie a te przyprawy chyba sporo jej mają . 
powiedzcie co myślicie?
Pasek wagi

.

Sama komponuj przyprawy/zioła . Te kucharki pełne są glutAMInianu i innego syfu 
Sprawdz jakie przyprawy wchodza w sklad kucharka (jesli tam jakies sa :D) i stwórz swojego "kucharka" mieszajac ze soba te przyprawy ;)
Ja nie kupuje sosow w proszku, kostek rosolowych ani kucharka a moje jedzenie nie jest jalowe i bez smaku. Wlasciwie smiem twierdzic ze  smakuje lepiej niz te doprawiane gotowymi mieszankami :)
nie używam glutaminianu sodu - używam ziół, soli i pieprzu. 
nie używam , wg mnie to syf a potrawy przyprawione tym smakują tak samo 
i nie ma znaczenia czy jem pomidorową czy pieczrkową skoro czuć ten chemiczny smaczek , niestety większość tego używa, nie rozumiem tego 
byłam na kursie na kucharza i tam praktycznie wszędzie szło warzywko:P byłam  w szoku,  w domu dodaję tylko do rosołu. Doprawiam ziołami niektore zupy maggi. :)

Nikordia2013 napisał(a):

FabriFibra napisał(a):

zioła i A.Vogel Herbamare.
A.Vogel Herbamare.co to? gdzie kupić?

To jest taka alternatywa soli właśnie, nadaje fajny smak potrawom. W sklepach zielarskich albo aptekach. Znalazłam LINK 
Pasek wagi

FabriFibra napisał(a):

Nikordia2013 napisał(a):

FabriFibra napisał(a):

zioła i A.Vogel Herbamare.
A.Vogel Herbamare.co to? gdzie kupić?
To jest taka alternatywa soli właśnie, nadaje fajny smak potrawom. W sklepach zielarskich albo aptekach. Znalazłam LINK 
o dzięki :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.