- Dołączył: 2013-05-24
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 793
25 maja 2013, 15:46
czy doprawiać tym jedzenie???
jakoś nie wyobrażam sobie zeby nie?
czy te mieszanki są kaloryczne?
jeśli zamiennik to na co zamienić. nie potrafiłąbym żyć bez soli od razu mówie a te przyprawy chyba sporo jej mają .
powiedzcie co myślicie?
25 maja 2013, 16:13
Edytowany przez smerfetka90 20 sierpnia 2014, 16:05
25 maja 2013, 16:18
Sama komponuj przyprawy/zioła . Te kucharki pełne są glutAMInianu i innego syfu
- Dołączył: 2012-03-03
- Miasto: Tokelau
- Liczba postów: 2687
25 maja 2013, 16:35
Sprawdz jakie przyprawy wchodza w sklad kucharka (jesli tam jakies sa :D) i stwórz swojego "kucharka" mieszajac ze soba te przyprawy ;)
Ja nie kupuje sosow w proszku, kostek rosolowych ani kucharka a moje jedzenie nie jest jalowe i bez smaku. Wlasciwie smiem twierdzic ze smakuje lepiej niz te doprawiane gotowymi mieszankami :)
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5355
25 maja 2013, 17:04
nie używam glutaminianu sodu - używam ziół, soli i pieprzu.
- Dołączył: 2009-01-24
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 8559
25 maja 2013, 17:13
nie używam , wg mnie to syf a potrawy przyprawione tym smakują tak samo
i nie ma znaczenia czy jem pomidorową czy pieczrkową skoro czuć ten chemiczny smaczek , niestety większość tego używa, nie rozumiem tego
25 maja 2013, 17:17
byłam na kursie na kucharza i tam praktycznie wszędzie szło warzywko:P byłam w szoku, w domu dodaję tylko do rosołu. Doprawiam ziołami niektore zupy maggi. :)