- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
1 lutego 2010, 06:58
2 lutego 2010, 16:27
2 lutego 2010, 16:30
2 szklanki mąki
3 żółtka
pół szklanki śmietany (słodkiej 18%)
1 łyżka octu
1 łyżka cukru pudru
pół łyżki sody oczyszczonej
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Wszystkie składniki zagnieść. Wałkować bardzo cienko partiami, wykrawać paski i pociąć je w kształt równoległoboku. Każdy mały pasek naciąć po środku i przełożyć jeden koniec tak, aby powstał luźny supełek. Chruściki wkładać na rozgrzany tłuszcz, zrumienić po obu stronach. Usmażone chruściki wyłożyć na papierowe ręczniki, by wchłonęły nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.
Edytowany przez Dana40 2 lutego 2010, 16:31
2 lutego 2010, 20:24
Witam, jeżeli tu ktoś dzisiaj zaglądnie. Wróbelki ćwierkają i wyćwierkały, że nowe forum.
2 lutego 2010, 20:29
Już wiem, że będę tu zaglądać, oczywiście w miarę możliwości, gdyż widzę znajome dziewczyny, a pozostałe bardzo chętnie poznam.
2 lutego 2010, 20:33
2 lutego 2010, 21:04
2 lutego 2010, 21:53
2 lutego 2010, 21:59
2 lutego 2010, 22:02
2 lutego 2010, 22:09