Temat: Jak długo może zająć zrzucanie 10-12 kg?

dodam, że mam 15 lat i BMI 23,5.
Jakim sposobem schudnąć tyle i ile czasu może to zająć?

Z góry dziękuję za pomoc. :)

tylko nie dieta 1000 kalorii! rozwalisz sobie metabolizm i bedziesz sie odchudzac CALE zycie! nie mniej niz 1400 kcal i cwiczenia.Ile ci to zajmie tego nikt nie jest w stanie ci powiedziec dokladnie.mysle  jednak ,ze 10-15 tygodni.Generalnie ladnie chudnie sie 1 kg na tydzien , ale jak juz troche schudniesz to waga spowalnia.Lepiej skup sie na cwiczeniach i modelowaniu wtedy nawet pomimo malego spadku roznica jest w wygladzie ,ale NIGDY nie dieta 1000 kalorii.
to zależy - jednym może zająć to 2-3 miesiące innym pół roku a nawet więcej. Zależy od tego jak bardzo będziesz się starać, ile czasu poświęcisz na ćwiczenia i jak bardzo będziesz przestrzegać diety.
Jeśli chcesz zdrowo schudnąć to przy racjonalnej diecie i min. 40 min dziennie ćwiczeń myślę że 10-12 kg spokojnie zrzucisz w 3 miesiące

BMI w normie, wiek młody.. 20 tygodni. Tak byłoby najzdrowiej, najbzpieczniej i najbardziej trwale. Czyli tempo 0,5 kg/tydzień, NIE WIĘCEJ. 

Jak? Po prostu usuń z diety wszystkie fast-foody i napoje słodzone/gazowane, ogranicz słodycze, staraj się wprowadzić więcej warzyw, owoców i wypieków z ciemnej mąki do jadłospisu. Nie podjadaj wieczorami, pij dużo wody. I biegaj/pływaj/jeździj na rowerze lub orbitku/rób brzuszki. 

nie bede Ci odradzal bo zrobisz i tak to co bedziesz chciala .... ale masz 15 lat... rosniesz i wogole to po co chcesz zmieniac wage do 44 kg... moim zdaniem to zdecydowanie za malo... a organizm i tak bedzie sie domagal...
to ile Ty masz wzrostu 120 cm ??? że chcesz ważyć 45 kg ?? Zastanów się dziewczyno czy nie przesadzasz
Pasek wagi
0,5-1kg na tydzień nie więcej, MŻ + dużo ruchu, zero słodyczy, słodkich napoi, ogranicz biały chleb i makarony
Przy diecie 1000kcal w 2mc schudłam tyle ile na pasku ,więc pewnie 11kg schudnę w 3,5mc diety 
Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.