Temat: Dobry taki obiadek na diecie?

Ratatuj z mięsem mielonym robi się go z cukinii,papryki,pomidorów i mięsa mielonego
250g mięsa mielonego
1 cukinia
1czerwona papryka
2 pomidory
Najpierw wszystko się podsmaża,zalewa tym fixem a potem do piekarnika.
polecam te produkty włożyć do piekarnika bez smażenia, i bez fixa, tylko mięso podsmaż na minimum oliwy z oliwek. i będziesz miała na kilka dni, bo 250 g mięsa to sporo:) będzie pycha!

kejtul napisał(a):

polecam te produkty włożyć do piekarnika bez smażenia, i bez fixa, tylko mięso podsmaż na minimum oliwy z oliwek. i będziesz miała na kilka dni, bo 250 g mięsa to sporo:) będzie pycha!
Wolę zrobić jak jest na przepisie a jeśli chodzi o smażenie to zrobię to tylko na jednej łyżce oleju ponieważ oliwy nie mam.
Jestem przeciwniczkom tych wszystkich pomysłów, fixów i innych gotowców z torebek. Pełno w nich syfu i wbrew pozorom zrobienie dania samodzielnie nie zajmuje dużo więcej czasu, jest zdrowsze i często smaczniejsze :)
Co do mięsa mielonego, ja bym kupiła kawałek mięsa drobiowego lub ew. wołowego i zmieliła w domu bo przynajmniej wiem, że nie ma w nim skór i mnóstwa tłuszczu :)
Pasek wagi
Ja myślę, że czasem można zjeść coś takiego. Dziewczyny wszystko jest dla ludzi... Od jednej łyżki oleju jeszcze nikt 5kg od razu nie przytył. Grunt, to nie jeść kalorycznych dań na co dzień, raz na jakiś czas można. Nie dajmy się zwariować... 
ja za obiadkami z torebek nie przepadam ........  moze i smaczne no ale
ale pytanie brzmi czy to dobry obiadek na diecie, a nie czy dopuszczalny bądź czy ujdzie.
ujść ujdzie, ale po co, jeśli można zjeść bez tej całej chemii?

Laguna20 napisał(a):

kejtul napisał(a):

polecam te produkty włożyć do piekarnika bez smażenia, i bez fixa, tylko mięso podsmaż na minimum oliwy z oliwek. i będziesz miała na kilka dni, bo 250 g mięsa to sporo:) będzie pycha!
Wolę zrobić jak jest na przepisie a jeśli chodzi o smażenie to zrobię to tylko na jednej łyżce oleju ponieważ oliwy nie mam.
ja nie smarze ani na oleju ani na oliwie mięska bo po co przecież i tak sie z mięska tłuszcz wytapia

agrres napisał(a):

Laguna20 napisał(a):

kejtul napisał(a):

polecam te produkty włożyć do piekarnika bez smażenia, i bez fixa, tylko mięso podsmaż na minimum oliwy z oliwek. i będziesz miała na kilka dni, bo 250 g mięsa to sporo:) będzie pycha!
Wolę zrobić jak jest na przepisie a jeśli chodzi o smażenie to zrobię to tylko na jednej łyżce oleju ponieważ oliwy nie mam.
ja nie smarze ani na oleju ani na oliwie mięska bo po co przecież i tak sie z mięska tłuszcz wytapia

Dokladnie.
uwielbiam ratatuj:) często go jem oczywiście w małych ilościach

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.